Badminton

Säker seger mot Umeå för Halmstad badmintonstjärnor

Det blev aldrig riktigt spännande i årets första bortamatch mot Umeå. Efter en rivstart till 3-0 kändes segern aldrig hotad och siffrorna hamnade till slut på 5-1

Att åka långväga för en bortamatch kan ställa till det, men när Umeå inte har med sina bästa spelare så blev det en mumsbit för Halmstadlaget.

Halmstad Badmintonklubb kommenterar matchen på sin hemsida så här.

Efter tre relativt snabba matcher i damdubbel, herrdubbel och damsingel ledde Halmstad med 3-0 och även om Filip förlorade Herrsingel 2 mot en stark Johan Azelius kunde Mikkel/Elisa i mixeden och  Felix i herrsingel 1 vinna relativt komfortabelt och siffrorna hamnade alltså på 5-1.

Hej Niclas, var detta en dag på jobbet?
– Nej, det tycker jag inte man kan säga. Umeå gör det bra och deras damdubbel ställer till problem för Irina och Elisa som inte spelat ihop innan. Men bra att tjejerna nu har in match ihop och börjar hitta varandra.

Sedan imponerar Johan Azelius som kommer att ställa till det för många i Herrsingel 2 i år.

Men på det hela taget är vi det bättre laget idag, och det kändes tryggt hela vägen.

Någon eller något speciellt du vill lyfta fram?
Ja, Elisa imponerar idag med riktigt starkt dubbel- och mixedspel. Kul att hon hon fick fira sin födelsedag idag med två vinster.

Sedan gör Irina, Mikkel och Felix vad de ska, men det är aldrig lätt att gå in och vinna måste-matcher, särskilt inte till 11, så det är riktigt proffsigt att gå in och hålla koncentrationen och nivån på sättet de gör det.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen