Friidrott

Bra prestationer för IFK Halmstad i helgens tävlingar

När helgens USM samt DM i mångkamp Friidrott i Varberg avgjordes avslutade IFK Halmstads deltagare utomhussäsongen på bästa sätt !

När årets sista utomhustävling var till enda så kunde man sammanfatta säsongen med ett enda ord – Fantastiskt!

Klubben som har många aktiva igång visar återigen i helgens tävlingar att framtiden är tryggad för friidrotten i Halmstad.
Hoppas nu att man som kommun gör slag i saken och renoverar den undermåliga utomhusarena som klubben tränar på, så klubbens individer kan ta nästa steg i sin utveckling.

Helgen tävlingar på Påskbergsvallen i Varberg var  det jakten på SM medaljer i åldrarna 15-22 och DM medaljer för övriga som fokuset var inställt på

Klubben från Halmstad hade 8 deltagare i åtta olika åldersklasser -vände söderut med 8 DM medaljer samt 2 SM medaljer i bagaget.

En av Halmstads stora friidrottsstjärnor i F19 Kajsa Kjellergren gjorde sin första mångkamp någonsin, kämpar sig igenom en hel del (för henne) nya grenar och belönas med ett SM-brons.

SM Silver till Isac Svensson 

15 åriga Isac kunde åka hem till Halmstad med gott självförtroende efter att ha gjort sin särklass bästa mångkamp med hela fem nya personliga rekord i sin åttakamp.

Segern i avslutande 800 meters loppet ledde till hela 4437 poäng och ett nytt personbästa i mångkamp med hela 338 poäng, men den stora belöningen var ett fint SM – silver.

Ynka 13 poäng var det som saknades upp till bronset i mångkampen för Matilda Åkerman men plåster på såren så kammande Matilda hem DM guldet i Spjut och ett nytt distriksrekord

I F16 gjorde Tindra Redenfors sin bästa mångkamp någonsin när hon slog sitt tidigare PB med 305 poäng, något som sticker ut gör stabiliteten i höjd (1,62), 10,89 i kula (PB med drygt 1,5 meter) samt ett strålande 800m-lopp!

14 åriga Ann-Kathrine Bergenhem visade att hon är riktigt på gång efter att hon gjorde mycket bra ifrån sig i samtliga grenar, blir sjua totalt och trea i DM-klassen. Med 3047 poäng slår hon sitt gamla PB med 308 poäng och når alltså samtidigt över 3000 poäng för första gången!

Värt att nämna är Alma Falck i F13 gjorde under lördagen en jättefin mångkamp där hon blir fyra totalt och vinner DM-klassen!

Något som är stort på gång i IFK Halmstad är att klubben har väldigt många mångkampsdeltagare i olika åldrar så framtiden ser lovande ut för Halmstad friidrottsklubb.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen