Badminton

Vinst för Halmstad Badminton mot Trollhättan

Felix Burestedts herrsingel blev matchavgörande men det var tjejerna som lade grunden till 4-2-segern i gårdagens match. 

Det krävdes seger med 4-2 eller mer seger mot ett svårspelat Trollhättan & det var precis vad det blev i den spännande matchen i Badmintonligans Mellanserie A.

Felix Burestedt var inblandad i bägge de avgörande femsetarna

Herrsingeln slutade lyckligt efter att Felix slingrat sig ur ett underläge med 1-2 i set. Trollhättans malaysier Yap Khai Quan spelade med låg felprocent och Felix fick hela tiden jobba för poängen. I femte set kunde dock Felix rycka åt sig en ledning och till slut vinna med 11-7. En riktigt skön arbetsseger även om inte spelet klaffar till 100%.

Tufft för Filip
Filip kom inte alls in i matchen mot Sveriges junior-etta Ludvig Petre Olsson som dock spelade riktigt bra och aldrig gav Filip en chans.

Tjejerna gjorde jobbet
Desto bättre då att Halmstad danska piger Elisa och Irina visade att de hade en extra växel. Irina fick hoppa in i dubbeln då Sofie återigen fått känning i sin fot och fick lämna återbud. Men stabila segrar i damsingel, damdubbel och även i mixeddubbel lade grunden till 4-1 och matchen var avgjord.

Snöplig dubbelförlust
Mikkel och Felix hade favorittrycket på sig i den, för matchen, betydelselösa herrdubbeln, men hade det svårt mot storspelande Ludvig Petre Olsson och Daniel Lundgaard. Paren spelade sig fram till 10-10 i femte och avgörande set och sista bollen vinner. Serve, tryck och en snöplig ramträff från Felix och 4-2 var ett faktum. Lite synd då den extra matchen kan bli viktig om det skulle bli matchräkning efter nästa match.

Bild och text Halmstad Badminton

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen