Padel

John Larsson vann Scandic Open

John Larsson

Halmstadspelaren John Larsson vann helgens Scandic Open tillsammans med Isak Arvidsson över Simon Vasquez och Pablo Figueroa i finalen.

Halmstads bollbegåvning la om kosten för att leva ett sundare liv – nu kom belöningen med en vinst i årets första tävling Scandic Open.

När vågen började närma sig tresiffrigt tog John tag i det och har nu minskat tio kilo och blivit en bättre padelspelare så här sa John om segern men också om förändringen.

Nu när jag tappat ett par kilo så är jag mycket piggare och fräschare både på och utanför banan, orkar mycket mer än jag gjorde innan.
Då var jag grym i första setet för att inte orka därefter, så det är en stor skillnad säger John.

Jag spelar med Isak som är en gammal tennisspelare med ett fantastiskt rörelsemönster och fysiskt stark och nu kan vi hålla ett högt tempo båda två och orka hela matcherna och nu kom belöningen.

I semifinalen gick det lättare än vad vi hade trott mot Oscar Axelsson och Filip Svensson, de kom inte upp i normal standard medans vi spelade väldigt bra.
Vi fick matchen dit vi ville och med hårt tempo från oss båda, då är vi svåra att möta säger John till Halmstadsport.

Simon Vasquez ett spöke

I finalen fick duon möta Simon Vasquez och Pablo Figueroa där John och Isak vinner på ett otroligt starkt sätt med 6-4 6-4.
Vasquez har varit ett litet spöke för mig, han är så otroligt duktig med stabilt spel men vi lyckades hålla ihop det och det kändes som vi hade koll hela vägen säger John.

Vad är ditt nästa mål

Jag vill bli starkare och ta en landslagsplats och nu är det möjligt efter min förändring för jag har spelet – men jag hade inte fysiken till det innan, så målet är givet en landslagsplats.

Sen är det viktigt för mig att fortsätta tycka det är roligt för gör jag inte det så lägger jag av, det är halva grejen att ha roligt med padeln.

John började spela padel 2013 på Ringenäs och som så många andra duktiga padelspelare har även John en bakgrund från tennisen.

Halmstads padelkung tränar två gånger i veckan och lite turneringar, men erkänner att han gärna skulle spela mer, men familjelivet är en viktig del i Johns liv och som sagt han spelar bara för det är så himla roligt.

Halmstadspelare visade framfötterna i de andra tävlingsklasserna 

I herrar B förlorade Tommy Iseklaar och Fredrik Karlsson med 2-1 i set mot Daniel Appelqvist & Tyska Schäfer.

I C finalen fick HBK profilerna Tommy ”Hacke” Andersson och Per ”Texas2 Johansson se sig besegrade av ”ungdomarna” Oskar Hagström och Patrik Jansson med 6-3 6-4.

På damsidan visade den ungt lovande Smilla Ho tillsammans med Ester Nilsund hur man spelade padel och manövrerade ut Camilla Lindvall och Kamilla Petersson med hela 6-1 6-1 i DAM C.
Lägg där till att 3:a kom Jenny Krüger/Hanna Werner
Plateseger för Sandra Hemberg/Louise Malmström.

I Dam A knep Ann Roslund och Rebecca Nielsen silverplatsen

Klicka på bilden för fler…

Scandic Open 2020

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen