Fotboll

HBK vann mot Lunds BK

Blåsigt värre när HBK hade årspremiär på Skedalahed och det såg lovande ut och en första seger kunde inkasseras mot Lunds BK med 3-1

21 spelare från HBK fick speltid på Skedalahed i den kraftiga vinden som ställde till det för spelarna vid ett flertal gånger.
HBK försökte sätta hög press och sätta passningsspelet så gott det gick och i den 14:e minuten blev Edvin Kurtulus fälld och domaren pekade oklanderligt på straffpunkten.

Ryktenas man Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde inget misstag från straffpunkten och satte bollen säkert i målvaktens högra hörn.

Hemmalaget fortsatte trumma på och skapade några fina lägen som kunde resulterat i 2-0

Lunds BK var inte ofarliga men för det mesta hade HBK kraftigt grepp om matchen där högt försvarsspel var receptet.

Andra halvlek innebar som det gör i träningsmatcher en hel del byten och bollklubben inledde med sex byten.
Efter kvarten in i andra kvitterade Victor Wernersson efter en fin crossboll, där Victor tryckte in kvitteringen.

HBK gav inte upp utan fortsatte trumma på och skulle inte Lundsmålvakten visat upp fina räddningar så skulle resultatet varit något annat.

Alexander Johansson kunde göra det förlösande 2-1 målet efter genombrott i straffområdet och sen kunde  Oliver Hintsa utöka till  3-1 i slutminuterna efter en fin omställning.

Magnus Haglund sa så här efter matchen till HBK.se 

– Vi gjorde sex byten i paus och ytterligare fyra under andra halvlek och jag tycker att vi dominerade allt mer. Vi orkade hålla uppe ett tempo som Lund inte hanterade. Som helhet är jag nöjd. Det var ändå nionde passet den här vecka, avslutar en glad Magnus Haglund. 

Det ser onekligen spännande ut för HBK 2020 med ungdomlig speed kombinerat med gammelmorfar Andreas Johansson som kapten för HBK skutan….

Klicka på bilden för fler …
HBK - Lunds BK

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen