Bandy

Sofia Carlsson historisk bandymålvakt

17 åriga Sofia Carlsson från Sennan började spela med killarna i Oskarströms bandy, nu väntar större utmaningar i bandys högsta liga Elitserien…

För 7 säsonger sen klev hon ner på isbanan i Oskarström och hamnade längst bak som målvakt och den 8:e blir i elitserien med Sunväras damer.

Varför blev det målvakt
Jag vet inte riktigt hur jag blev målvakt från början, men jag var målvakt i fotbollen och skulle tro att jag ville testa på det på bandyn med!
Sen fick jag höra att jag var duktig, och så stannade jag där bak.

Det bästa med att stå i mål är att kunna hjälpa laget, både genom att man kan styra spelarna ute på plan och se allt men även genom att göra räddningar i svåra situationer säger den unga målvaktstalangen.

Du började med killar är det något som har varit till din fördel
Ja det gjorde jag, jag skulle säga att jag drar nytta av det, annars hade jag inte varit här, om det inte var för dom!

Nu väntar elitserien med Sunvära, men hur hamnade du där
Ja vi spelade en träningsmatch mot Sunväras B-lag i februari, och efter matchen kommer en av motståndarna fram och presenterar sig och frågar om jag hade något damlag i närheten eller om jag ville spela med Sunväras damer.
Det visade sen att det var deras tränare så snackade vi lite och jag sa att jag ska fundera.
Vi bestämde att jag skulle komma upp en träning i slutet på förra säsongen, och det kändes helt rätt från början, och det blev att jag bestämde mig att det är det här jag vill.

Vad vill du med bandyn i framtiden
Jag vet inte riktigt vad jag vill med bandyn, samtidigt spelar jag ju fotboll med Oskarströms damer (Är klara för division 3) och det passar ganska bra ihop, för att fotbollen spelas på sommaren och bandyn mest på vinterhalvåret. Så det går att kombinera, men med tanke på nivån i bandyn så kommer den gå förre när det finns istider.

Det är ju en bit till Sunvära och du kan inte hoppa på buss 316 för en träning hur löser du det

Ja det är en bit att pendla, men mamma har varigt stöttande och kört många gånger, men sen finns det gånger hon inte kan och då åker jag tåg till varberg och sedan hämtar någon av mina lagkamrater upp mig.

Vad är målsättningen och trodde du det här att du skulle spela i den högsta serien 

Ja det känns lite overkligt att spela på den nivån.
Jag har kollat på några matcher och tänkt “där kommer aldrig jag spela, men det vore en dröm” och nu står man här och ska möta Villa borta i premiären.
Lite overkligt men sjukt roligt. Vår målsättning är att ta oss till slutspel nu när Skutskär drog sig ur.

Sofia är den första kvinnliga bandymålvakt från Halmstads Kommun som nu tar klivet in i bandyns finrum, vad Halmstadsport erfar.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen