Bandy

Leo Skoglund pendlar och campar för att lira bandy i Nässjö

Oskarströmstalangen Leo Skoglund väljer att åka långväga för att kunna fortsätta spela bandy, när hemmaklubben Oskarströms bandy läggs på is…

Har du hört talas om Oskarström någon gång?
Har du det inte kommer här en väldigt kortfattad presentation. Oskarström ligger vackert vid Nissan å dryga 2 mil från Halmstad i Halland med ett invånarantal på strax över 4000 människor.

Orten tillkom på mitten av 1800-talet och på denna plats har både fornlämningar från järnålder påträffats och strider mellan Sverige och Danmark utkämpats.

Från lilla Oskarström kommer Nässjö IF:s allra färskaste nyförvärv men till skillnad mot de andra nyförvärven till juniorlagen har vår lirare, Leo Skoglund inte hunnit börjat gymnasiet ännu.

-Jag har kollat en hel del på Youtube där jag har fastnat för NIF. I år så finns det varken A-lag i Oskarström där jag spelade i div.2 ifjol eller ett lag för min ålderskull.

Så efter att min pappa pratat med Anders Torhall (instruktör på bandygymnasiet och huvudtränare för P19) så kom vi överens att jag skulle få testa med Nässjö. Det funkar bra och vi är vana campare.

Med vana campare menar unge Leo att han och föräldrarna pendlar över 2h enkel resa för att bo i husvagn (!) på Lövhults camping mellan gångerna Leo spenderar tiden i Stinsen Arena. Hatten av för dina föräldrar Leo!

-Det kan inte bli bättre, jag brinner verkligen för min bandy och vill hela tiden utvecklas som spelare. Tanken är att jag ska spela med U16 men till helgen fick jag vara med P17 i Svenska Cupen.

Nu, lördag kväll har också Leo hunnit med att göra debut för sin nya klubb, detta utan att dessförinnan ha gjort en enda träning med laget men Leo är lyrisk.

-Ovant så klart, jag har inte varit på is än knappt och känner inte grabbarna i laget även om jag träffat Olle Öberg och Felix Karlsson på elitlägren innan. Men alla är snälla och trevliga här och har tagit väl om hand om mig. Hur kul som helst.

Händelserik första dag

-Jag spelar högerhalv i vanliga fall men spelade i anfallet idag. Det gick faktiskt helt ok ändå, jag är ju en offensiv spelare. I första matchen mot Derby/Linköping spelar vi helt ok och vinner med 3-1. Den andra mot Gustavsberg spelar vi sämre men kommer ikapp från underläge 0-4 till 4-4 på de 10 sista minuterna säger Leo efter en händelserik dag i sin nya hemmaborg.

Leo är alltså ett år yngre än de flesta i laget och studerar på högstadiet hemma i Oskarström och väljer att satsa helhjärtat på sitt hjärtas idrott, Men även om det är pendling och husvagn som gäller för stunden är det bara just för stunden.

-I Oskarström finns det bara fotboll och bandy, jag hoppas att bandyn i Oskarström går en ljus framtid till mötes längre fram med fler heta derbyn mot Torup. Men som sagt har jag fastnat för NIF och jag ska söka till bandygymnasiet här tills nästa år. Det har jag bestämt för flera år sedan. Så är det bara säger Leo till Nässjös hemsida.

 

 

Det har gått fort, så pass fort att Leo i debuten ännu inte hunnit få en blå hjälm än utan gjorde sina första insatser i en röd. Men med det drivet och denna passion för sin idrott som Leo visar, låt dig väl smittas och bli inspirerad. Debuten är avklarad och nu ligger alla möjligheter i världen framför Leo. Att det att kommer krävas enormt mycket arbete och otroligt hårt slit. Det behöver ingen upplysa Leo om, för honom finns inga svårigheter, bara olika förutsättningar.

Text är tagen från Nässjö iF

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen