Bollsport

Styrkebesked när Halmia nu har saken i egna händer.

Helgens poäng var extra viktig mot IFK Malmö och en välbehövlig boost inför kommande match!

Ett kompakt Halmia neutraliserade serieledarna, förvisso med konsekvensen att anfallsspelet blev lite lidande även om chanserna fanns även offensivt. Poängen visade sig extra viktig då nästa helgs motståndare Limhamn Bunkeflo nu är avsågade och inte har mer än äran att spela för.

Första halvlek inleds med uppoffrande spel av rejält taggade Halmianer. Den något defensiva uppställningen 5-4-1 gav gästerna problem tidigt när man inte lyckades etablera spel på offensiv planhalva. Det som skapades inledningsvis var dock signerat dem gulklädda Malmöpågarna.
Men förutom två avslut som gick strax utanför Markus Rydebergs stolpar så kom bästa chansen i den 15e minuten på frispark, en frispark som Markus räddade vackert. Minuten senare var han dock chanslös när Malmös Luka Petrovic nådde högst på en frispark och lite väl enkelt kunde nicka in 0-1. Just fasta situationer har under hela säsongen varit ett bekymmer för Halmia, och det fortsatte matchen igenom. Nästa fasta situation dröjde till den 23e minuten, denna gång var det Halmia som tilldelades straff efter att Kristoffer
Thydell blivit nerdragen i straffområdet. Oskar Törnfeldt stegade fram och placerade iskallt in kvitteringen till 1-1. Förutom en halvchans av IFK Malmö i den 26e minuten så händer inte mycket mer i första halvlek, det är ställningskrig och lagen tar ut varandra ganska väl. Intensiviteten och kämparglöden är det dock inget fel på och det smäller stundtals rejält i duellerna på mittplan. Halmia lyckades hitta tillbaka till spelet från första halvlek mot Västra Frölunda, och gästerna har väldigt svårt att spela igenom Halmia som hela tiden ligger rätt i positionerna.

Andra halvlek är den första lik, inte jättemycket målchanser åt något håll men ändå sevärd fotboll med kamp över hela plan. Halmia har dock ett jätteläge att göra 2-1 i den 59e minuten. Endrit Ibishis vänsterhörna skruvar sig i bortre stolpen, studsar ut till Kristoffer som avslutar på motståndare som täcker undan på mållinjen! Gästande serieledarna skapar därefter några hyfsade lägen i minuterna 68, 77 och 85, där comebackande Erik Pålsson agerar räddare i nöden på mållinjen på läget i den 77e. Sista 10-15 minuterna är det Malmö som ligger på hårdast för ett ledningsmål, men matchen slutar rättvist 1-1.

En lika viktig som välförtjänt poäng som nu ger Halmia möjlighet att själva bestämma utgången i sista omgången. En vinst betyder fortsatt div2-kontrakt, oavgjort eller förlust kan innebära både negativt kval eller direkt nedflyttning så det blir verkligen en rysare in i det sista. Idag ska centrallinjen med Adrian Hallsö, Jesper Andersson, Endrit Ibishi, Kristoffer Thydell och Anton Holmer ha extra beröm.

Anders Wallin:
– Jag tycker vi gör en bra match. Vi var fokuserade på det vi skulle göra och jag är nöjd med prestationen. I andra halvlek är vi riktigt bra och är nära att ta ledningen men återigen en ramträff där Thydell är mycket nära att göra mål på returen.
Nu laddar vi för en riktigt bra träningsvecka innan vi tar oss an Limhamn Bunkeflo på söndag.