Bollsport

Kusten besegrade Halmstad för första gången på seniornivå

Kustens herrar besegrade Halmstad IBK med 7-5 i DM-finalen, efter en rafflande match i Halmstad Arena.

Matchen inleddes i ett bra tempo och båda lagen visade stor vilja, men allra hetast var Kusten som kunde gå fram till ledning med 4-1 efter första perioden.

Andra perioden inleddes något avvaktande, med en viss fördel för Halmstad som jagade reducering. Victor Bisseberg ville dock annorlunda och satte 5-1 efter en lyckad kontring i mitten på perioden, innan det hade Mange i målet hunnit med att rädda en straff.

Efter Kustens 5-1 mål var det dock Halmstad för hela slanten, och hemmalaget lyckades på bara ett par minuter göra tre raka mål och hämta upp till 5-4. Coach Eric tog timeout för att lugna ner läget och få laget på rätt kurs, ett drag som lyckades och ställningen höll sig till andra periodpausen.

Timeouten och snacket i paus gav resultat. Tredje perioden blev mycket jämnare och efter halva perioden lyckades återigen Victor Bisseberg att överlista Gralen i Halmstad-målet, med ett vackert avslut i bortre krysset.

Halmstad jagade på och tog ut målvakten innan Emil Josefsson avgjorde matchen med 7-4 i öppen kasse.

Halmstad fick in 7-5 i slutet, men närmare än så kom aldrig hemmalaget och Kusten besegrade Halmstad för första gången på seniornivå.

Segern innebär att Kusten nu är klara för föreningens andra DM-final. För motståndet står Vinberg och matchen spelas i Varberg söndag den 20 juni klockan 16:00.

– Efter att endast ha genomfört tre inomhusträningar är det imponerande att se Eric och killarna genomföra matchen på ett så fint sätt. De är välorganiserade, kämpar för varandra och sätter dit bollen så fort läge uppstår.

– Det var även roligt att se juniorerna Johan Widal och Lukas Eriksson göra bra ifrån sig mot så bra motstånd som Halmstad, vilket lovar gott framåt, avslutar Fredrik Larvall i Kustens IF.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen