Bordtennis

Årets Idrottsevenemang 2018 gick till Halmstad

Branschtidningen Sport & Affärer har nu publicerat sin årssummering för 2018 och har även delat ut pris till sex olika vinnare i lika många kategorier. Bordtennis-VM i Halmstad prisas som ”Årets Idrottsevenemang”.

Med följande motivering mottogs priset av Svenska Bordtennisförbundets administrativa chef Mikael Peterson:

”Ett modernt och välorganiserat mästerskap som följdes av 291 miljoner människor i 140 länder och med en turistekonomisk omsättning på över 50 miljoner kronor. En rad publika event skapade stor folklig delaktighet på stan. 2018 års lag-VM kommer i historieböckerna för alltid att vara förknippat med idrottslig ping-pong-diplomati som satte Halmstad på världskartan.”

Svenska Bordtennisförbundets generalsekreterare Thomas Buza kommenterar utmärkelsen så här:
– Det är en stor ära att bli prisad i ett sånt här sammanhang och det visar återigen att vi gjort något väldigt bra tillsammans som gett eko såväl nationellt som internationellt. För SBTF är det också en bekräftelse på att vår strategi med att söka och genomföra hållbara evenemang är riktig. Priset tillägnar vi organisationen bakom lag-VM bestående av Destination Halmstad och Svenska Bordtennisförbundet samt alla de fantastiska volontärer som möjliggjorde att mästerskapet blev så framgångsrikt.

Halmstadsport är stolta att fått vara med på ett historiskt VM i Halmstad, där vi fick ta otroligt många bilder

 

VM dag 2

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen