/
Fotboll

HBK och FC Köpenhamn inleder samarbete meddelar HBK på sin hemsida

FC Köpenhamn och Halmstads BK har kommit överens om att ingå ett strategiskt partnerskap som bland annat handlar om utveckling av spelare och kunskapsöverföring mellan klubbarna. ”Vi ser stor potential i detta”, konstaterar en nöjd Tony Karlsson, klubbchef i HBK.

 Nedan kan ni läsa hela inlägget som Halmstad Bollklubb förmedlar på sin hemsida
Tony Karlsson och HBK har jobbat länge med att formalisera ett samarbete med den danska storklubben – nu är avtalet påskrivet. Det finns flera delar i partnerskapet, bland annat att FC Köpenhamn kan skicka talangfulla spelare till HBK för att de ska få utveckling och speltid.
Samarbetet är tänkt bli en viktig komponent när det gäller HBK:s ambition att ta sig tillbaka till Allsvenskan och vara ett stabilt allsvenskt lag över tid. Klubbarna har även enats om en hel del gemensamma satsningar kring talang- och ledarutveckling, utbildning och utveckling av organisationen runt fotbollen.
– FC Köpenhamn är Nordens största klubb och ligger långt fram inom många olika områden – både sportsligt och organisatoriskt. Vi ser verkligen fram emot att komma igång med samarbetet och ser det som ett viktigt verktyg för att lyckas med vår målbild om att vara den stabila allsvenska föreningen, säger Tony Karlsson, klubbchef i HBK, medan huvudtränare Igor Krulj tillägger:
– De spelare vi har haft från FCK har en mycket hög sportslig nivå. De är välutbildade som fotbollsspelare, de vet vad som krävs för att vara en professionell fotbollsspelare och har en stark mentalitet. De har haft ett bra inflytande på vår träningsmiljö i vardagen och har också bidragit kraftigt i våra prestationer. Att vi kommer att kunna få fler av FCK:s talangfulla spelare i framtiden är definitivt en väldigt spännande möjlighet för oss.
Halmstads BK har tidigare haft allianser med klubbar i Europa, exempelvis en satsning tillsammans med spanska Espanyol. Det var tio år sedan och förutom att det också var ett samarbete har det inte så många likheter med partnerskapet tillsammans med FC Köpenhamn.
– Detta är utvecklat under flera år och formaliserat i avtal och processer på olika nivåer och avdelningar i föreningarna. Dessutom finns en kulturell och fysisk närhet mellan oss och FCK vilket underlättar arbetet. Det finns också en tydlig fördel i samarbetet för båda parter och det är sådana allianser som tenderar att bli de mest fruktsamma över tid, förklarar Tony Karlsson.
FCK går också in kraftfullt och långsiktigt i samarbetet.
– Vi är mycket nöjda med att vi kan ingå detta strategiska partnerskap som ger båda klubbarna nya möjligheter och intressanta perspektiv för framtiden. Vi kommer nu att kunna ge våra bästa talanger ännu bättre möjligheter till speltid på hög nivå, som vi vet är avgörande för deras utveckling, medan Halmstad kommer att få några duktiga spelare till sina lag. Dessutom har vi många områden där vi kan samarbeta och lära av varandra, säger Johan Lange, Technical Director i FC Köpenhamn och fortsätter:
– Vi har redan idag bra erfarenhet av samarbete, bland annat genom lånet av Aboubakar Keita samt Marcus Mathisen som båda har utvecklas väl i HBK.
Bild:HBK
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen