Fotboll

Bollklubbsbloggen: Gudmundsson

Om ”Gabbe” säljs tappar klubben all trovärdighet i sin satsning mot Allsvenskan skriver Bloggaren Håkan Ericsson

Konkursmässiga Helsingborgs IF är alltså ute efter Gabriel Gudmundsson. Ja, man slutar nog aldrig att förvånas. Och jag funderar på hur föreningen kan vara så illa ute igen – med den supporterbasen och alla värvningar som finansierades av externa kompisar och utan finansiell risk?

Nästa tanke blir hur det då kan stå till med vår egen klubbs ekonomi? Men här finns väl en mer jordnära mentalitet och bättre kostnadskontroll inbillar jag mig? Fast när jag tänker på vilka intäktsskillnader det måste vara mellan klubbarna kan jag ändå få en dålig känsla i magen. Är det därför som HBK överhuvudtaget funderar på att sälja Gabriel Gudmundsson?

Någon viskade att HBK troligen är tvungna att sälja, att pengarna helt enkelt är slut, men det känns också svårt att ta in. För om man inte har råd att ”behålla” året efter spelarförsäljningar på 35 Mkr, när fasen ska man då ha det?

Med en hemvändande Andreas Johansson och en mångmiljonpott i Allsvenskan 2020 måste HBK kunna behålla en egen talang och ”fixstjärna” som håller högsta klass i Superettan. Och även riskera att han går som Bosman. Annars tappar man all trovärdighet i sin satsning. Och att hitta någon likvärdig ersättare lär inte bli lätt. Speciellt inte som scoutingen sett ut de senaste åren.

Om vi nu tillåts tala klarspråk avslutar bloggare Håkan Ericsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen