Bordtennis

Halmstad Bordtennisklubb är en match från SM guld

Efter kvällens seger har Halmstad BTK fått en drömstart i SM-finalen mot Söderhamns UIF och leder nu med 1-0 i matcher efter 4-2 i den första finalen…

Hemmalaget Halmstad valde att sätta sin högst rankade spelare Elias Ranefur som trea för att undvika gästernas motsvarighet, Viktor Brodd.
Ranefur vann båda sina singlar medan Brodd föll i sina och när Ranefurs klubbkompisar Simon Arvidsson och Fabian Åkerström dessutom presterade på topp var segern i hamn.

– Det finns inga givna matcher när det är final utan det är jämnt och kan gå hur som helst. Vi försökte att röra om lite genom att sätta Elias som trea och det lyckades vi med, säger hemmalagets tränare Fredrik Håkansson till Pingisligans hemsida.

Så här skriver pingisligan på sin hemsida

Först ut i kvällens SM-final i Halmstad Arena var hemmalagets Fabian Åkerström mot Anders Eriksson och Simon Arvidsson mot Viktor Brodd.
Matchen mellan Arvidsson och Brodd blev aldrig riktigt spännande utan det var hemmaspelaren som kontrollerade händelserna från början till slut i en match som slutade med 3-0 för Halmstad. På bordet intill blev matchen något längre och jämnare men Eriksson kunde, tack vare vinst i det viktiga tredje setet med 11-10, vinna matchen med 3-1 och kvittera lagmatchen till 1-1.

– Alla matcher är nyckelmatcher när det blir 4-2 men visst var det skönt att Simon vann över Brodd. Det var en viktig seger för oss, kommenterar Fredrik.

Ledning till hemmalaget

Halmstad tog ledningen med både 2-1 och sedermera 3-1 genom att Elias Ranefur 3-0-besegrade Jonatan McDonald och Fabian Åkerström vann över Brodd som alltså kammade noll i denna finalmatch. Fabian Åkerström kom i underläge i första set men spelade successivt bättre och bättre och duellerna mellan lagens för dagen båda ettor var långa och sevärda. Spelet från den svenske mästaren från 2013 Åkerström saknade inget utan han tog hem matchen med 3-1.

– Elias mot Jonatan är en bra match som vi gärna ville ha och det var riktigt starkt av “Fabbe” att slå Brodd, fortsätter Fredrik.

Samtidigt som Åkerström vann sin match förlorade Arvidsson på bordet intill. Unge McDonald, utan erfarenhet från likande matcher tidigare, vann matchen med 3-1 efter bland annat 11-2 i tredje set och reducerade därmed Halmstads ledning till 3-2.

– Att McDonald skulle slå Simon var kanske lite oväntat men vad som helst kan hända när det är final och är man minsta lilla passiv eller inte kommer upp i nivå så kan man förlora, säger Fredrik.

Den sjätte och avslutade singelmatchen blev den jämnaste och mest spännande

Blivande Tysklandsproffset Elias Ranefur inledde med att vinna första set över Anders Eriksson med 11-4 men Eriksson kvitterade genom setvinst 11-9 i andra. Även tredje set gick klart till Ranefur men Eriksson kvitterade på nytt, 11-9 även denna gång. I skiljeset tog Ranefur kommandot och drog ifrån till 4-0 som sedermera blev 7-1.

När Eriksson tog två raka poäng till 7-3 valde Halmstadbänken att ta time-out.
Den minutlånga pausen och samtalet med coachen ledde till att Ranefur vann nästa poäng men Eriksson studsade tillbaka och vann de två följande poängen. Ranefur spelade bestämt på slutbollarna och säkrade setet med 11-5 och fastställde slutresultatet i den första finalen i bäst av tre till 4-2.

– Nu blir det lite träning imorgon förmiddag sen åker vi upp till Söderhamn under eftermiddagen. Under träningen kommer vi finslipa på lite detaljer och gå igenom dagens matcher, avslutar Fredrik Håkansson och tillägger:
– SUIF har pressen på sig nu men det gäller att vi är ordentligt på hugget även om vi nu har en liten matchboll.

Fabian Åkerström – Anders Eriksson, 1-3
Simon Arvidsson – Viktor Brodd, 3-0
Elias Ranefur – Jonatan McDonald, 3-0
Fabian Åkerström – Viktor Brodd, 3-1
Simon Arvidsson – Jonatan McDonald, 1-3
Elias Ranefur – Anders Eriksson, 3-2

Nästa finalmatch spelas i Söderhamn på torsdag 20 maj med start 18.30. Matchen sänds via Solidsport och produceras av Sjödin Media och kommer kommenteras av bland annat förre förbundskaptenen Peter Blomquist – missa inte det!

En eventuellt tredje och avgörande finalmatch spelas måndag 24 maj i Halmstad.

*text Pingisligan.se

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen