Fotboll

IF Leikin styrs av engagerade kvinnor

Att styrelserummen runt om i landet är mansdominerade är ingen hemlighet, men i den klassiska orange/svarta klubben så är det kvinnor som håller ordning i styrelserummet…

Årets eldsjäl Madeleine Danielsson har tagit över ordförandeskapet i den anrika klubben och i slumpens faktum sitter nu 4 kvinnor och en man i styrelserummet och har koll på IF Leikin och detta är unikt jämfört många andra klubbar.
Klubben med drygt 300 medlemmar har lag i de flesta åldrar med mesta dels killar (inget renodlat flicklag) och växer på ett positivt sätt.

Allt har inte varit guld och gröna skogar och klubben har fått brottats med interna bekymmer, men nu råder positivitet i klubben och stort fokus ligger på att återigen bli det självklara valet som sloganen lyder ”Fotboll är livet, Leikin är givet”!

Ett av målen klubben har är att föra samman ung och seniorspelare i olika aktiviteter

Huvudtränaren Andreas Jedraski har sedan 2017 tränat klubbens representationslag och när klubben skulle utöka med en ungdomsansvarig föll valet på Admir Rahmanovic.

Viktigt var att försöka hitta någon som skulle samarbeta med Andreas och hitta bra vägar för att jobba mot en enhetlighet mellan senior och ungdom.
Vi blev därför väldigt glada när Admir Rahmanovic tog rollen och började i februari förra året säger Madeleine till Halmstadsport.

Admir och Andreas brinner för fotbollen och det visar sig i att de ägnar en stor del av sin tid åt den. Andreas jobbar som lärare på Sannarp i idrott och hälsa och där 40 % är fotboll.
Både Andreas och Admir har Uefa A-utbildning, och Admir är lärare, i idrott och SO mot grundskolans senare del samt gymnasiet.
Admir arbetar i sin roll som ungdomsansvarig mycket nära Andreas och de båda försöker hitta bra vägar genom olika kopplingar och samarbeten mellan senior och ungdom, utvecklar Madeleine.

Huvudpersonerna Admir och Andreas berättar själva att de har som mål att ungdomsverksamheten och seniorlaget i föreningen ska stå för något gemensamt.
Fotbollsmässigt har Leikin länge varit ett lag för lirare som gärna spelar bollen längs marken och som ofta bjuder publiken på något underhållande.

Andreas och Admir vill att klubben fortsätter på det spåret, de vill även att vissa beteenden och värderingar ska genomsyra föreningen – Det ska vara en positiv anda på träningar och match där klubbmärket står för något gemensamt och viktigt menar Admir och Andreas.

När klubben skall göra framtida aktiviteter bildar unga/äldre spelare mittbackspar och gör aktiviteten tillsammans och på så sätt bildar vi en ”VI”- känsla och våra unga får nya idoler i sin egen klubb säger Madeleine.

 

Fotograf: Ida Odelfalk

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen