Bordtennis

HBTK´s herrar klara för SM – final

Halmstad kom ut som hungriga vargar och tog för sig som om det inte ätit på ett halvår skriver pingisligan på sin sida…

Pingisligan skriver på sin sida så här om matchen

Truls Möregårdh som vann båda sina matcher i det första mötet fortsatte som han slutade, 3-0 i set mot Simon Arvidsson och direkt ledning för hemmalaget Eslöv.
I det andra mötet blev det desto mer spännande mellan Nandor Ecseki och Fabian Åkerström. I deras första möte så avgjordes matchen i skiljeset via golden point och då med Åkerström som vinnare, nu blev det så gott som lika jämnt men med annat utfall.

Ledning för Åkerström med 9-8 förbyttes till förlust 9-11 efter att Ecseki först returnerat väldigt vasst vid 9-9 och sedan lyckats med ett fantastiskt tillbakadrag i ledning 10-9 för att ta hem matchen och ge Eslöv ledningen med 2-0. Elias Ranefur som besegrat Robert Svensson senast de möttes i lördags beställde en repris på det resultatet och så blev också fallet, 3-1 för halmstadsliraren och reducerat till 1-2 innan paus. Spännande värre!

Efter pausen kom Halmstad ut som hungriga vargar och tog för sig som om det inte ätit på ett halvår.

Ecseki som vann sin inledande match stod ingen chans mot Simon Arvidsson. Klara 3-0 för Halmstadsspelaren och därmed utjämnat. Parallellt med detta så ställdes Elias Ranefur mot hemmaspelaren Truls Möregårdh. I spelarnas första möte så vann Möregårdh jämnt över fyra set men nu skulle det bli omvänt.

Ranefur dominerade det första setet som dock kneps till sist av Möregårdh men närmare en seger än så kom inte eslövsspelaren. Ranefur trummade på och tog hem tre raka set vilket ledde till seger och också gav Halmstad ledningen i lagmatchen med 3-2. Snacka om vändning och spännande värre!

Fabian Åkerström mot Robert Svensson i ett möte mellan två spelare med mycket rutin som dock skulle avgöras av den av de två som hållit igång mest ihärdigt de senaste åren, Fabian Åkerström. 3-0 för Åkerström i set gav Halmstad segern med 4-2 och avancemang till final. Finalserien inleds den 18 maj mot SUIF och det blir första gången på länge Eslöv inte är i final på herrsidan. 15 raka finaler där de vunnit 13 guld.

Ulf “Tickan” Carlsson lagledare för Halmstad hade följande att säga om matchen:

– Alla spelar på topp idag. Riktigt skönt att alla är så bra och får vara med och vinna matcher. Alla i laget bidrar, vi står inte och faller med en spelare och har dessutom en bra spelare till på bänken det är man väl lite extra stolt över idag, säger Carlsson.

Om att vända underläge två gånger om

– Det är svårt att besegra Eslöv. De är ett jättebra lag men nu har vi vunnit två raka mot dem vilket jag såklart är väldigt nöjd och glad över. I båda matcherna hämtar vi upp underlägen (1-2 i lördags och 0-2 idag) till seger. Killarna peppar verkligen varandra och tänker på att glömma det som varit och istället fokusera på det som komma skall, de bryter ned matchen och tar eget ansvar för sina matcher samtidigt som de andra hjälper till med tips och peppningar, berättar Carlsson vidare. Vi håller inte fast vid det negativa utan tar med oss det vi kan som är positivt.

Nyckeln till dagens seger?

– Vi är ett riktigt stark LAG. Vi kämpar tillsammans och är alla i bra slag inför denna match. Samtidigt så vinner vi några matcher i rätt lägen. Idag när vi ligger under med 0-2 så håller Elias (Ranefur) oss kvar i matchen vilket såklart av energi. Sen så lyckas Simon (Arvidsson) vinna sin match klart trots att han inte riktigt hade kommit till sin rätt i sin första match för dagen (mot Truls Möregårdh). Våra matcher gav energi i de lägen vi behövde dem men den stora grejen är att att alla var med och bidrog, jag är jättestolt över grabbarnas insats, fortsätter Carlsson.

Final mot SUIF

– Ja, vi har fokuserat mest på denna även om vi vetat att SUIF är i final sedan tidigare. Nu ska vi smälta denna och sedan ladda om inför finalerna med bra förberedelser så at vi är lika bra då som nu, avslutar en mycket nöjd Ulf “Tickan” Carlsson.

Finalserien spelas i bäst av tre möten 18/5, 20/5 och eventuellt 24/5. Spelordning inte fastställt vid denna publicering.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen