Fotboll

Åbergs adept ny damtränare i LFK

Laholms FK har gjort klart med en ny damtränare. Mikael Alm heter han och kommer närmast från Västra Karups IF i division 2. Han har tidigare verkat både som spelare och tränare i lag i kommunen.
– Det känns som ett stimulerande uppdrag som sportsligt är ett snäpp upp för mig, kommenterar Alm…

För den fotbollsintresserade är 33-årige Mikael Alm inte ett obekant namn. Han har spelat många säsonger i Hasslövs IS och varit tränare i samma förening i tre säsonger.
Han har även gjort en säsong i LFK:s seniortrupp innan han anslöt till Kornhult/Hishult FF under lagets senaste storhetstid med, just det, Peter Åberg som tränare.

Under de senaste säsongerna har Alm dock tränat Västra Karup IF:s damer i division 2 parallellt som han rehabat en korsbandsskada som han nu är kry från.
– Jag har gjort någon enstaka match med Hasslöv i år och noll träningar. Det lär inte bli mycket av den varan kommande säsong heller, skrattar Alm.

Han menar att han hoppade på tränaruppdraget i Västra Karup med skräckblandad förtjusning då han aldrig tidigare varit involverad i damfotboll.
– Men jag ångrar inget. Det har varit en bra tid i en välmående förening. Jag har utvecklats mycket som tränare. Tjejer ställer höga krav, på ett bra sätt, för att de vill lära sig.

Utöver tränaruppdrag i moderklubben HIS samt i Västra Karup så har Mikael även haft en del instruktörsuppdrag för Hallands FF. Han är dessutom utbildad personlig tränare.
– Det drar jag så klart nytta av som fotbollstränare. Uppdraget i LFK är en sportslig utmaning för mig samtidigt som det blir en del av mitt arbete.

Västra Karup klarade sig kvar i division 2 som en av de bästa fyrorna efter serieomläggningen som nu sker. Därför möter LFK Alms forna lag kommande säsong.

Hur vill du spela fotboll?

– Jag vill att mina lag ska kunna göra mål på olika sätt. Jag låser mig inte vid ett spelsätt eller en filosofi. Ett varierat spel där man hittar olika vägar att göra mål.

Mikael Alm är ny damlagstränare i LFK. Han är återhämtad efter korsbandsskada och har inga problem att hålla kulan i luften. ”En boll kan jag röra, men det blir nog inte mycket av den varan för egen del kommande tid”. Foto: Johan W Jönsson

Utöver att Alm är personlig tränare i sitt eget företag så arbetar han som resurs på Strandängsskolan i Båstad. Han bor i Östra Karup tillsammans med sin sambo.
– Jag är tacksam över att jag har fått den här möjligheten och hoppas att jag ska kunna göra bra ifrån mig. Jag ser verkligen fram emot att träffa spelarna, säger Alm.

Du köper inte grisen i säcken här, Peter?

– Nej, det gör jag inte. Det varken vill eller kan jag göra. Jag är ju sportchef i LFK och värnar om det vi har byggt upp på damsidan.

Du känner Micke väl?

– Ja, jag hade Micke som spelare i tre år och vi var forwardspar när vi vann Bilma cup i Ockelbo med Kornhult/Hishult, fram till jag pajade knäet, skrattar Åberg.

Vad ser du i honom som tränare?

– Det kryssar för väldigt många boxar med Micke. Med lokal förankring, bakgrund fotbollsmässigt och utbildningsmässigt. Att han brinner för det och vill framåt.

Hur högt strävar du, Mikael?

– Sportsligt är det här ett snäpp upp. Ambitionsnivån är högre här och det är en större förening. På sikt vill jag kunna livnära mig på fotbollen på något sätt, avslutar Alm.
– Vi som förening vill vara ett bra alternativ för både spelare och ledare som brinner för fotboll och som vill uppåt. Vi ska vara en plattform där, avslutar Åberg.

Kontraktet är skrivet på två år.

Mikael Alm kommer senast från tränaruppdrag för Västra Karup IF:s damlag i division 2. Lagen möts kommande säsong men Alm menar ändå att det är ”ett snäpp upp” med LFK. Foto: Johan W Jönsson
*I samarbete med Laholms tidning
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen