Fotboll

Är det inte dags att ta tag i damfotbollen

Är Halmstad redo att ta tag i nästa steg inom damfotbollen i Halmstad…ja Det är frågan!

Det kliar i fingrarna när man är ute och ser på lokalsport och när det kliar som mest är när vi är ute och bevakar damfotbollen i Halmstad med omnejd.

Frågan är skall Halmstad ha ett elitlag och skall man ha det, ja då är det NU!

Aldrig har damfotbollen varit så bra i Halmstad/ Laholm och då pratar vi på tränarsidan, där meriterade Fredrik ”Fidde” Andersson HBK, Iztok Pristovnik BK Astrio, Peter Åberg LFK och Peter ”Blomman” Blomqvist IS Halmia är i fronten som brinner för fotboll och damsidan och framförallt kompetenta.

Lägger vi till några spelare som brinner för att ta nästa kliv, ja klubbar högre upp har full koll
Spelare som är tongivande och numera med i ungdomslandslag, men inte att förglömma alla som backar upp dessa spelarna för fotboll är ett lagspel.

Skulle Halmstad gör slag i saken och satsa på ett elitlag/academy i vår stad, så skulle intresset ökat och våra talanger blir kvar i den miljö dom känner till och trivs i.

För att få behålla dem borde vara det viktigaste och ge dem morötter att kunna nå toppen, annars skördar övriga klubbar i fotbollslandet.

För Talangerna finns där som är villiga att göra slag i saken.
Halmstadsport vet att det pratas om det i klubbarna, men det svåra är att släppa klubben man älskar.

Talangerna vill snart vidare för nya utmaningar, tänk när Moa Karlsson, Wilma Leidhammar, Lovisa Brogren, Elin Hansson Ida Axeldal, Sofia Voldby och Nellie Granstam – Ja vi kan nämna många fler från våra klubbar, de kommer snart vara borta från Halmstadfotbollen om deras utveckling fortsätter – Så visst är det bättre att kunna se dem på hemmaplan i ett elitlag och vips har vi idoler som nästa generation ser upp till.

Halmstadsport är helt övertygad att med frontfigurerna på tränarsidan gemensamt – utan klubbtillhörighet på bröstet ser över det här och hittar rätt mall- JA då är Halmstad ett lag för toppen i Sverige på damsidan.

För det allra viktigaste borde vara att vi får behålla talangerna i vår stad och ett väl fungerande samarbete borde gynna klubbfotbollen om man gör det på rätt sätt, så bort med klubbmärket och hitta rätt modell så kommer damfotbollen få ett kraftigt uppsving i Halmstad/Laholm.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen