Fotboll

Astrios damer förlorade gårdagens premiär mot Eskilsminne

Eskilsminne var ett nummer förstora på Söndrums IP när man vann mot Astrio med klara 3-0…

Hemmalaget var som vanligt otroligt vassa i omställningarna och kommer bli ett orosmoment för många i denna serien, men på ett blåsigt IP är det inte lätt att spela fotboll.

Eskilsminne med Johanna Olsson i spetsen visade att man blir tuffa att möta och just Johanna fick visa vilken skicklig spelare hon är med sina två mål.
Laget från Helsingborg var bolltrygga och vände spelet i vinden på ett väldigt fint sätt och fick Astriospelarna att få jobba i över stora ytor.

– Första kvarten gjorde vi det bra och Astrio hade svårt att skapa anfall på oss. Vi etablerade en bra hög press, berättar tränare André Petersson tränare i Eskilsminne.
Det kändes bra att få utdelning redan i den 12 minuten då Johanna Olsson kunde nicka in en höjdboll från Julia Lennartsson till 1-0 för oss, säger han.

I matchens 33 minut var det dags för 2-0 när hon på en framspelning från Alva Hed kom in i straffområdet från vänsterkanten och sköt stenhårt i bortre nätgaveln.
Alva Hed som förra året spelade i HBK.

Första Halvlek var det bortalaget som hade kontroll på matchen, men Astrios snabba forwards hotade när de fick chans.

BK Astrio hotade offensivt och var inte alls ofarliga med firma Wilma Leidhammar och Sofie Rewucha låg bakom det mesta och lär vara en obehaglig överraskning för många lag i den södra division 1-serien säger André.

– Astrio gjorde det bra idag, men vi var det bättre laget även i den andra halvleken när man summerar den. Vi skapade flertalet högkvalitativa målchanser och fick dessutom ett mål väldigt tveksamt bortdömt, konstaterar han.

I matchens 88 minut kom spiken i kistan för Astrio när Julia Lennartsson kunde peta in en retur efter skott från Ellen Pigg till 3-0.

Astrios tränare Iztok fick se sitt lag inte komma upp i den standarden man har visat upp tidigare.
Eskilminne är bättre i dag och gör det väldigt bra idag och det är inte lätt att spela i blåsten samt premiär, så vi får ta med oss att premiären är avklarad avslutar Iztok till Halmstadsport.

Klicka på bilden för fler
BK Astrio- Eskilsminne Dam

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen