Fotboll

Bollklubbsbloggen: Det handlar inte om Mathisen…

…eller om Falkenberg möjligen köpt ”grisen” – Så börjar Håkan Ericsson sitt senaste inlägg 

Fortsätt läs hela inlägget nedan från den aktiva bloggaren.

Marcus Mathisen lämnade HBK för Falkenberg och genast var diskussionen igång om detta var bra eller inte. Någon tog fram statistik på HBKs poängsnitt med och utan Mathisen och kom fram till att vi var fan så mycket bättre utan honom och att han gärna fick dra till FFF. Andra menade att det kan vara ett smart drag av HBK för att frigöra resurser för att kunna plocka in en riktig klassvärvning (har vi hört den förut?) till mittfältet istället. En tredje pekade på Mathisens svaga utvecklingskurva de senaste åren och avfärdade honom av den anledningen. Men då måste vi också ställa oss frågan varför? Och även ta oss en titt på övriga HBK-spelares utvecklingskurvor under samma tidsperiod.

Vi kommer minnas Marcus Mathisen som den starka värvning han kändes som när han kom sommaren 2016. Men även som den säkerhetsrisk han var med sina chansbrytningar och idiotpassningar. Men då kanske än en gång ställa oss frågan varför? Kanske var det för att han aldrig riktigt fick känna tryggheten av att spela på en och samma position? Och vi kommer framför allt att minnas hans iskyla från straffpunkten och vådaskott med vänstern den 20 november 2016 – ett datum som för alltid står inristat i HBK-historien. Och jag kommer i varje fall att minnas mina förhoppningar på en kommande allsvensk fältherre säsongen 2017. Nu blev det inte så – och det var heller aldrig i närheten att bli så för att vara helt ärlig – varför?

Men i slutänden handlar det inte om ifall ”Marcus Mathisen version 2018” är någon större förlust för klubben eller inte. Det handlar om hans val och vad det indikerar och varför det inte blev som det var tänkt i HBK? För som någon mycket klokt skrev på Twitter nyligen:
 ”Känns ju som en värvning som exemplifierar skillnaderna mellan HBK och FFF i dagsläget. Utifrån är min känsla att Falkenberg är så mycket mer välskött än vad klubben är. Att det finns en vision och ett tillvägagångssätt tillsammans med en bra tränare. Och där är vi långt efter.”

Jag kan bara hålla med. För där Falkenberg idag känns som en klubb med ett positivt drag kring och som kommunicerar med sina supportrar så hör vi bara av HBK när de anonyma kommentarerna på Svenska Fans signerade ”Styrelsen” ses som ”problematiska”. Det finns så klart ett berättigande i denna ståndpunkt (om nu någon på allvar kan tro att det är Tony Karlsson m fl som kommenterar artiklarna) men det säger också något – både om Klubben och dess förhållningssätt till sina supportrar idag.

Och när HN:s krönikör breder ut texten om en ”övergång som måste svida för den forna fotbollsmetropolen Halmstad” så indikerar även det något som kan vara ett förestående maktskifte inom den halländska elitfotbollen. Och för att detta maktskifte inte ska bli ett bestående faktum bör nog Halmstads BK ganska snart hitta in på ett mera vägvinnande spår igen. På alla plan.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen