Fotboll

Damerna är redo för premiär

Nu är det dags för dagen D när fotbollskorna skall snöras på och tränarna skall få en annan knut att klura på – för nu är det skarpt läge…

I nedan intervjuer få vi möta tränare och spelare som säger sitt om vad som väntar och hur det ser ut

Från lägret i BK Astrio väntar Eskilsminne och Iztok och laget är redo

Imorgon är det dags för seriepremiär i damernas division 1 sydvästra Götaland då vi tar emot Eskilsminne IF på Söndrums IP konstgräs.

Efter ett väl genomfört genrep mot IFK Lidingö förra helgen så är det nu dags för årets första tävlingsmatch i division 1. En intensiv försäsong är slut, laget har spelat många matcher och samtidigt haft ett fokus på att få upp fysiken inför årets serie. Iztok Pristovnic är nöjd med årets försäsong och är taggad för seriepremiär.

Vad tycker du om årets försäsong?

– Jag tycker vi har haft en mycket bra försäsong där vi tidigt på säsongen valde att fokusera på fysträning för att sen rikta in oss mer och mer på få spelet att sitta. Det har varit bra träningar och vi har spelat många träningsmatcher vilket är positivt. 

Vad är Eskilsminne för typ av lag?

– Eskilsminne är ett bra lag som har legat i toppen av serien i många år och satsar på att vinna serien och ta sig upp till Elitettan. Det blir en tuff och rolig match för våra tjejer.

Känner du att ni är redo för premiär eller hade du velat ha försäsong en vecka till?

– Vi är absolut redo att dra igång serien och hela gruppen ser fram emot att börja spela tävlingsmatcher. Det är det här vi har tränat för hela vintern, det ska bli en rolig säsong

Evelina Brag i Halmia ser fram mot seriepremiären men också mycket mer…

 

 

Fredrik Fidde Andersson är laddad för premiär med sitt HBK 

Leif Jönsson ser fram emot seriepremiären

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen