Fotboll

Drömstart bäddade för 3 poäng

Det var ett helt annat lag publiken på Örjans Vall fick se i gårdagens match mot Jönköping Södra, inte bara spelsätt utan nu var kraften och dynamiken tillbaka i spelarna…

Publiken som var på plats i senaste matchen mot Trelleborg fick nog gnugga sig i ögonen, om det verkligen var samma spelare som var med sist.
Visst hade Haglund stuvat om efter skador och avstängningar och ändrat i siffror till 3-5-2, men energin och viljan att göra jobbet det var verkligen tillbaka och en brutalt säker seger med 3-0.

Säfqvist i målet hade en lugn afton och endast 1 registrerat skott på mål säger det mesta om matchbilden.
Drömstarten med straff i den fjärde minuten betyder 1-0 genom Joseph Baffoe som säkert sätter bollen i nät.

Trettiotvå minuter senare var det dags igen för hemmapubliken att vråla ut sin glädje, när den otroligt löpstarka Joel Allansson knoppar in bollen.
På tal om Allansson så undrar nog många hur mycket springer denna duracellkanin, för tillsammans med Jonathan Svedberg dominerar de mittfältet igår.

Andra Halvlek och 2-0 på tavlan var det ett kontrollerande HBK som inte sätter många fötter fel och när superinhopparen Alexander Johansson gör 3-0 i tom bur, då står klockan på 95:42 och den fåtaliga klacken från Jönköping har fått nog.

Efter matchen ville klacken in på plan för att ställa spelarna till svars, medan hemmapubliken sjöng vi skall upp igen.. vi skall upp igen.

Upp kommer man gå om man fortsätter med samma inställning och mentalitet som i gårdagens match och jag blir inte förvånad om Haglund fortsätter med samma formation som igår.
För han kan väl inte ändra på Thomas Boakye och Erik Ahlstrands motorväg som de skapade igår på kanten, där övriga ”bilister” fick se upp för att inte krocka och de två otroligt duktiga spelarna hade förtur i varje duell.

Det är inte många misstag spelarna gör igår och man gör det tillsammans, men jag funderar fortfarande om lagkapten Johansson har gjort ett enda fotfel under säsongen.
Det ser så galet enkelt ut när denna ikon för HBK agerar ute på plan och man får titta flera gånger på åldern, för på plan där är han som en hungrig 25 åring men samtidigt klok som en uggla.

HBK upp i toppen och där tror Halmstadsport att de kommer bli kvar nu!

Magnus Haglund

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen