Fotboll

Drömstart räckte inte för Halmias herrar i helgen

Ledningen i paus bådade gott, men Västra Frölunda ville något helt annat och vann matchen med 2-1, nu ligger Halmia på en negativ kvalplats…

Första halvlek inleds piggt av Halmia som känns riktigt taggade i snålblåsten på Halmstad Arena IP. Gästerna Västra Frölunda fick förvisso första chansen i den 4e minuten, men uppoffrande försvarsspel gjorde att avslutet täcktes till hörna. Halmia med sin lite mer defensiva uppställning 4-5-1, eller 3-4-3 om man så hellre vill, jobbade stenhårt i försvarsspelet och högg som kobror så fort chansen gavs. Redan i den 9e minuten var det nära 1-0 efter Osama Hassans inspel till dagens anfallare Marcus Jönsson, men Marcus styrningsavslut räddades från nära håll. Bara minuterna senare är bollen nära att studsa in bakom Frölundas målvakt, detta efter skott av Halmian som styrdes framför mål av egen spelare.
Men 1-0 kom istället i den 12e minuten efter ett mycket vackert anfall av hemmalaget. Kristoffer Thydell startar anfallet med att vända bort två motståndare, sedan prickar han elegant Rasmus Bengtsson som rusat fram på vänsterkanten. Rasmus tar med sig bollen ett par meter innan han serverar Marcus Jönsson med ett väl avvägt inlägg som Marcus trycker dit med skallen i höjd med bakre stolpen. Ett riktigt klassmål!
Frölunda skapar sedan tre chanser (varav ena rensas undan på mållinjen) innan Halmia slår till med ett nytt fint anfall, men denna gång når inte Marcus fram på Erik Fermans inspel från höger.
Frölunda får sedan en slumpchans i den 31a minuten när avslutet dock skruvar sig långt utanför, men bästa läget fick Marcus i den 36e minuten men hans nick från nära håll gick rakt på målvakt, 2-0 där hade smakat mumma inför pausen.

I halvtid andas det optimism på läktarna från Halmianerna. Med ett hårt jobb defensivt och blixtsnabba omställningar så hade man fått matchen dit man ville.

Andra halvlek inleds med mycket bollinnehav från gästerna, där Halmia till skillnad från i första halvlek inte alls lyckas vinna fast bollen på mitten. Trots att det är Frölunda som nu har ett markant övertag så skapar man inte speciellt mycket framåt, istället är det Halmia som i den 61a minuten ser ut att få en straff med sig när Marcus dribblar sig igenom och ramlar. Men domaren väljer istället att ge Marcus ett gult kort för filmning, punkt. Det blir faktiskt sista läget för Halmia denna eftermiddag, för därefter är det bortalaget som fortsätter att trycka på. Men förutom ett nickläge i den 65e minuten så har gästerna svårt att komma till avslut, men det ligger lite i luften då Halmia tvingas jaga och inte lyckas vinna fast bollarna. Kvitteringen kommer sedan i den 66e minuten, kanske inte helt oväntat, men alldeles för billigt.
Markus Rydeberg kommer helt fel i en utrusning på en lyftning in i straffområdet (möjligt att vinden ställde till det lite?), bollen dimper ner bakom Markus där Endrit Ibishi i duell med Frölundaspelare inte lyckas rensa undan utan får se den orangeklädda spelaren sparka in kvitteringen till 1-1 i öppet mål. Det dröjer sedan bara två minuter innan det står 1-2 på tavlan (iaf om det hade funnits någon tavla…). Ny lyftning in från höger, vunnen nickduell av Frölundaspelare som nickar fram till Petrit Zhubi som skallar dit ledningsmålet relativt omarkerad i straffområdet. Trots att Halmia sedan försöker trycka på framåt så skapar man inget nämnvärt utan det är istället gästerna som testar Markus i Halmiamålet vid två tillfällen. Matchen slut!

En blytung förlust som dessutom innebär att vi halkade ner på negativ kvalplats igen. Första halvlek gav hopp, men i den andra så var det Västra Frölunda för hela slanten. Halmia hade enorma problem i andra halvlek med att vinna fast bollen och få igång ett eget anfallsspel, istället fick man lägga all kraft i försvarsspelet och efter dem två snabba målen hade hemmalaget inget motmedel eller förmåga att byta över till anfallsspel.

Huvudtränare Anders Wallin:
– Jag tycker att vi följer matchplanen mycket bra fram till deras kvittering som tyvärr är väldigt billig, där är vi 5 mot 1 i straffområdet och ändå lyckas han trycka dit den. Sen kommer tvåan tätt inpå kvitteringen och efter det flyttar vi ner Marcus Jönsson som 6a för att vinna fast bollen. Trots att det blir bättre därefter så lyckas vi inte skapa tillräckligt för att hitta fram till en kvittering.

Text IS Halmia

IS Halmia - Västra Frölunda

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen