Fotboll

Dystert slut på toppmötet mellan Halmias herrar och Hittarp

Det var uppdukat för fest när två  av seriens bästa lag skulle göra upp om poängen på Laröds IP…

En tight och jämn halvlek där Halmia startar bäst men där halvleken jämnar ut sig efter drygt en kvart. Båda lagen var aggresiva och spelade tålmodigt runt bollen i jakt på luckor, något hemmalaget lyckades med bäst då man skapade tre halvchanser, Halmia å sin sida hade inte rätt precision i avgörande passningen när man väl tog sig in på sista tredjedelen.

Andra halvlek
Efter en fortsatt jämn och chansfattig inledning så händer det som förändrar matchbilden totalt i den 63e minuten. Efter en hörna från hemmalaget så skjuter Hittarp ett avslut träffar Isak Petersson i bröstet och på överarmen. Domaren blåser för hands på Isak och därmed straff, vad som händer sedan är att efter lite diskussion med sina assisterande så ger man rött kort till Isak och hänvisar till att han förhindrade ett givet mål. Två mycket märkligt bedömningar som i slutändan kan ha avgjort en hel serie, skandalöst!

På efterföljande straff gör Markus Rydeberg en fin räddning och räddar kvar Halmia i matchen. Men det skulle bli än värre. Trots numerärt underläge så är matchen fortsatt jämn och tät i vad som likväl kunde varit en div2-match. Men så i den 74e minuten så viftar domaren bort en solklar hands på en Hittarpspelare på mittplan, några sekunder senare får hemmalaget en frispark bara någon meter utanför Halmias straffområde. Avslutet borrar sig upp i Markus vänstra kryss till 1-0.

2-0 kommer bara minuterna senare när Halmia inte får undan bollen utanför straffområdet, men trots underläge med 0-2 och en man kort så viker laget inte ner sig. En fortsatt anstormning offensivt gör att Jonatan Eriksson mycket vackert nickar in reduceringen till 1-2 i den 84e minuten på inlägg från Oskar Törnfeldt.
Halmia går sedan all in för kvitteringen men Hittarp slår i panik ifrån sig och reder med viss möda ut segern och tre poäng.

Känslan är att Halmia har ganska bra kontroll på matchen fram till det röda kortet. Visst, man skapar inte mycket avslut men defensivt och i spelbyggnaden ser det riktigt tryggt ut och tanken var att hemmalaget skulle krokna lite sista halvtimmen med tanke på hur mycket man fick springa. Hittarp kanske hade vunnit oavsett, det får vi aldrig reda på. Men en sån här match förtjänade att avgöras utan att domaren stjäl huvudrollen med sina totalt tokiga bedömningar.
All cred dock till Hittarps spelare och ledare som har något riktigt bra på gång.

Målen
74′ 1-0
78′ 2-0
85′ 2-1 Jonatan Eriksson (Oskar Törnfeldt)

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen