Fotboll

En poäng för HBK´s damer

HBK kom från sin bästa insats i vinstmatchen mot Trelleborg. På lördagen nådde laget inte upp till de höjderna men tog ändå en poäng i en jämn match mot Eskilsminne.
– Vår första halvlek är inte alls bra och det var fördel Eskilsminne i paus, ändå skapar vi halvlekens bästa målchans och kunde trots allt haft ledningen, säger Fredrik Andersson.

Det sista som händer innan domaren blåser av är en kollision mellan Eskilsminnes anfallare Johanna Olsson och HBKs målvakt Maja Arvehell. Johanna landade olyckligt och fick hämtas av ambulans med nacksmärtor.

Johanna Olsson, som jagar Moa Karlsson i skytteligan, är en av seriens bästa spelare och det märktes att hon saknades för gästerna i andra halvlek.

HBK är också bättre i andra och styr det mesta i spelet.

Det dröjer ändå fram till minut 62 innan HBK tar ledningen. Vi får se ett fantastiskt fint mål av Elvira Johansson. Efter en hörna så skjuter hon från ca: 30 meter, ett stenhårt skott rakt upp i nättaket.

Jasmine Hansen kvitterar 8 minuter senare efter en bjudning från HBK.

I 72:a minuten kommer Klara Nyberg runt på kanten och slår ett hårt inlägg som Emma Harrysson väldigt snyggt nickar in vid främre stolpen.

HBK har en bra period och kontrollerar matchen men i 80:e minuten slår Julia Lennartsson ett inlägg längst ut från sidlinjen, bollen får en märklig bana och går över Maja Arvehell och tar i stolpen för att sedan gå in i mål via Maja Arvehell.

-Här har vi en väldig otur, det är många gånger på vägen fram till inlägget som vi kunde förhindrat anfallet, menar Fredrik Andersson.

Som helhet var det kanske ett rättvist resultat eftersom Eskilsminne var lite bättre än oss i första men det känns ändå som en förlust efter att haft ledningen två gånger och kontroll i spelet under andra halvlek.

Det återstår 6 omgångar och 18 poäng att spela om. Det är långt fram till förstaplatsen men vi fortsätter att ta en match i taget och kämpa om varje poäng.

Text:HBK.se

Klicka på bilden för fler

HBK Dam - Eskilsminne

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen