Fotboll

Fredrik Ljungberg inröstad i Halmstad Arenas Wall of fame

Idag sattes Fredrik Ljungbergs porträtt upp på Halmstad Arenas Wall of fame. Han hamnar i sällskap med sju andra idrottsprofiler från Halmstads kommun och är själv på plats för att motta utmärkelsen.

Två gånger årligen röstar en jury fram en idrottare eller ledare som betytt mycket för idrotten i Halmstads kommun. Vinnaren, som ska ha lokal anknytning och ha tävlat både för en Halmstadsförening och på hög internationell nivå, får sitt porträtt uppsatt på det som kallas Wall of fame i Halmstad arena.

Nu har turen kommit till Fredrik Ljungberg. Han flyttade till Halmstad med sin familj som femåring och var lovande både inom handboll och fotboll. Han inledde det som blev början på en fantastisk fotbollskarriär i Halmstads bollklubb och blev redan som 18-åring svensk cupmästare med HBK. 1998 blev han proffs i Arsenal och därefter blev han ligamästare i England två gånger och engelsk cupmästare tre gånger.

Fredrik Ljungberg var också viktig i landslaget. Han spelade 75 landskamper för Sverige och var lagkapten 2006-2008.

Del av motiveringen lyder: ”Hans fotbollsspel blev till stor glädje, inte bara för HBK utan för hela Halmstad och så småningom också för hela Sverige, för hela England och faktiskt till slut för hela världen, vilket gör honom till Halmstads genom tiderna mest framgångsrika fotbollsspelare.”

Idrottare på Wall of fame

  • Bengt ”Böna” Hansson
  • Jörgen Persson
  • Josef August Lagergren
  • Susanne Ljungskog
  • Rolf Petersson
  • Bengt ”Bengan” Johansson
  • Gunnar Carlander

 

Lyssna på vad Fredrik sa i en exklusiv intervju med Halmstadsport 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen