Fotboll

Fullt av Halmstadtalanger när förbundskaptener kallar…

Att Halmstad står sig starkt när olika landslag skall knåpas ihop, det ser vi återigen när de olika förbundskaptenerna i fotboll tog ut spelare till nästa landslagsläger.

Flest av dem alla är HBK talangerna från 03-04 lagen med hela sju spelare som skall ta sig till Bosön i slutet av november.
Den mångårige akademiansvarig Robert Nordström uttryckte sig på HBK´s hemsida så här

-Det är jättetrevligt att våra spelare efter en fin säsong blir belönade med att få åka upp till Stockholm och vara med på landslagsläger.

HBK har beskrivit sina talanger så här på sin hemsida

Till 03 landslaget åker följande spelare

Zackarias Nilsson är en välväxt målvakt född 2003 som haft ett händelserikt år med både matcher i U17- och U19-allsvenskan samt landskapsdebut då han fick följa med Future Team och möta bland annat Belgiens dito.

Jonatan Falk är en vänsterfotad mittback med god fysik som har gjort en bra säsong i klubbens U16-lag men även visat prov på sin fina förmåga i U17- och U19-allsvenskan.

– Fina säsonger för de båda spelarna som avslutas med en välförtjänt landslagssamling, säger Johan Bergström, utvecklingsansvarig i HBK.
5 stycken packar väskan för att tillsammans åka på landslagsläger 25-28 november

Albin Ahlstrand, som har en storebror i HBK:s herrlag, är framförallt mittfältare där han kan utgå både från kant och centralt.
Han har en fin teknik blandat med en god spelförståelse och en god fart.

Albin Binnefors, oftast kallad Binne, är forward och har sina styrkor framförallt i djupled och med sitt fina steg.

Wilmer Hesselgren är väldigt duktig att i försvarsspel hantera en mot en och förlorar ytterst sällan.
Generellt sett har han en väldigt hög nivå i det individuella försvarsspelet.
Har en bra passningsfot på upp till 20 meter och en god grundteknik att hantera sitt offensiva spel.

Viktor Dahlin är en försvarsspelare med en imponerade fysisk del i spelet. Han är duktig individuellt i sitt försvarsspel och har utvecklat sitt anfallsspel under året, vilket han fortsatt behöver utveckla.

Elliot Hintsa, som också har en storebror som precis blivit upptagen i HBK:s herrlag, är en kreativ forward med fina avslut och fint passningsspel. Kan behöva bli lite mer direkt i sitt anfallsspel och ibland gå rakare mot mål.

Lägg därtill David Norrman från BK Astrio och Hyltebruks Pontus Carlsson så är gänget fulltaliga för att sätta Halmstad ännu mer på kartan.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen