Fotboll

Giganterna i division 5 kryssade på Tuvavallen

Serietvåan Trönninge IF  tog emot serieledarna IF Centern inför storpublik i solskenet, där hemmalaget fick jubla först och sist

Kampen om vem som tar hem division 5 fortsätter efter 2-2 på Tuvavallen, där 2 straffar och en annorlunda variant på mål från Centerns Isak Persson.
Det var även kamp på planen i 90 minuter och det märktes att det var två topplag som möttes, där hemmalget med sin stabila grund i försvarspelet och fasta situationer mean Centern med fart och rörelse.

Hemmalaget får en drömstart när lagkaptenen Oskar Gustafsson skickar in den perfekt slagna frisparken från Kristian Stefaniga fot,  träffar Gustafssons panna och 1-0 efter två minuter.
Center har mer bollinnehav utan att Trönninge är ofarliga men Centern är gifitiga framåt och målvakten i hemmalaget Jonathan Pihl fick allt mer att göra.

Center sätter bollen i mål men assisterande domaren vinkar frönetiskt för knuff så jublet från Centernkillarna fick ett abrupt slut.
Hemmalaget går till halvtidsvila med 1-0, mn kvitteringen hängde i luften.

Robin Svensson tränare Centern gav  tydliga signaler till Halmstadsport på väg in för andra – Vi behöver sätta fart på grejorna och det var precis vad hans manskap gjorde.

Kvitteringen kommer efter dagens första straff när Nils Thelander slagit djupledsbollen perfekt till en konstant löpande Axel Ekström som rivs ner i den 73:e minuten.
Hans namne Axel med efternamnet Åkesson förvaltade på bästa sätt.

Centern skulle ta ledningen efter en inövad variant av Isak Persson, när han löpte sig fri och rundar duktiga Pihl i målet och skall skicka in bolle ni öppet mål.
Persson får inte kontroll på fötterna och snubbar över bollen som inte kommer så långt, men snabbt hittar balansen och kan skicka in ledningsmålet i matchminut 83.

Trönninge går på offensiven och skickar långbollar in mot straffområdet och till sist får man utdelning när mittbacken Alexandar Bjelobrk rivs ner och ingen tvekan är straffen och inte heller Max Tunstedts säkerhet från straffpunkten och 2-2 är ett faktum för att sen få höra slutsignalen ljuda.

Rättvist nja Centern har fler vassa lägen, men Trönninge är starka och jobbiga att möta.

Robin Svensson tränaren i Centern summerar matchen 

 

Klicka bilden för fler

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen