Fotboll

Halmstadtalanger uttagna till EM

Sverige står värd för F17 EM-slutspelet i fotboll 5-18 maj  där spelplatserna är Lund och Malmö, i truppen finner vi de två talangerna Thea Staffansson och Nova Rolfsson som har moderklubb BK Astrio

Förbundskapten Lovisa Delby tar med två Halmstadspelare och det var väl ingen större skräll att Thea Staffansson och Nova Rolfsson knep varsin plats där Thea spelar i IS Halmia och Nova numera i Malmö FF.

Thea Staffansson IS Halmia Moderklubb BK Astrio

Thea Staffansson IS Halmia Moderklubb BK Astrio

Var det en annorlunda känsla att bli uttagen än tidigare? 

-Ja det var en annorlunda känsla och ett mål jag haft länge och nu när jag blivit uttagen så känns det extremt roligt.
Nu när det är i Malmö/ Lund är också väldigt roligt, då får man spela på hemmaplan avslutar en nöjd Thea Staffansson till Halmstadsport.

 

 

 

De båda har varit med tidigare uttagningar och får nu representera Sverige på hemmaplan 5-18 maj.

 

Nova Rolfsson i sin nya klubb Malmö FF

Nova Rolfsson hur känns det i Malmö FF? 

-Det känns mycket bra i Malmö och det märks att vi fått in många duktiga spelare som höjt nivån på träningarna, så det är väldigt utvecklande miljö att vara i.

EM-slutspel på numera hemmaplan 

-Jättekul att bli uttagen till EM och extra roligt att det är i Sverige, så förhoppningsvis med mycket publik som hejar fram oss säger Nova Rolfsson till Halmstadsport.

Förbundskapten ser fram mot EM 
– Jag känner en stor förväntan och glädje, men känner mig samtidigt lugn och trygg med arbetet vi har gjort inför mästerskapet, säger förbundskapten Lovisa Delby.

– Mästerskapet är verkligen alldeles runt hörnet nu och det märks att det börjar närma sig ordentligt. Det är jättespännande att få hit alla nationer som har kvalat in till mästerskapet och att vi snart ska få tävla mot Europas bästa 17-årslandslag, säger Lovisa.

– Det var längesen Sverige stod som värd för ett ungdomsmästerskap, det är en unik upplevelse som väntar för både spelare och ledare. Jag känner en stor förväntan och glädje, men känner mig samtidigt lugn och trygg med arbetet vi har gjort inför mästerskapet. Jag är även väldigt glad över det hårda och fina arbete som värdstäderna och förbundet har gjort så här långt.

Laget samlas den 1 maj och spelar första matchen, mot Frankrike på Malmö IP, den 5 maj.

– Det ska bli oerhört roligt att träffa teamet och spelarna igen som hela tiden tar steg och utvecklas och är i jättefin form. Jag ser fram emot att spela landskamper med vårt gäng igen, jag vet att vi kommer göra mycket bra saker tillsammans och göra varandra bra avslutar Delby till SVFF hemsida.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen