Fotboll

HBK är unika

När HBK slog IFK Värnamo så avslutades matchen med inte mindre än nio spelare som utbildats i HBK:s verksamhet. Fem av spelarna var Akademispelare så sent som förra året.
På bilden syns fr v Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand, Melvin Sjöland, Taulant Parallangaj och Kazper Karlsson…

HBK har genom åren fått fram många spelare från egna leden och på den vägen är det fortsättningsvis. I dag avslutades matchen med nio spelare som spelade i Akademin förra året.
– Det är otroligt roligt. Det är för dom kommer välutbildade från Akademin och är väldigt duktiga spelare, ambitiösa och de tar kliv varje dag. Detta gör att de förtjänar att få spela i A-laget. De kom i stort sett allihop upp i A-truppen i januari och har tagit stora kliv under det här halvåret. Det ger samtidigt en extra motivation till de som är i P19 nu, då de vet att det är en framkomlig väg i HBK att nå A-truppen via de egna leden, menar Magnus Haglund.

Det blev seger mot IFK Värnamo och Magnus Haglund är nöjd med matchen mot det allsvenska laget.
– Det var en bra match mot ett bra motstånd. Värnamo är bättre än oss de första tjugo minuterna av matchen, sen är vi bättre resten. Vi försvarar oss bra matchen igenom och släpper till väldigt få chanser. Av och till spelar vi också riktigt bra eget anfallsspel och skapar målchanser så det är motiverat att vi ska vinna matchen. Vi har ju ett par stora chanser till, inte minst Kroons stolpskott i andra halvlek, menar Haglund.

Innan återstarten på tisdag ska det firas midsommar och även spelarna får lite ledigt under helgen.
– Vi tränar onsdag och torsdag, sen tar vi fredag och lördag ledigt, och sen är vi tillbaka i träning på söndag igen. Sen blir det träning måndag innan det är dags för matchen på tisdag.

Då vill Magnus Haglund ha fler åskådare på plats än under dagens match
– Det var inte så illa idag för att vara en träningsmatch, men vi vill ha så många som det bara går på tisdag.

Text och bild HBK.se

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen