Fotboll

HBK bjöd på oavgjort mot Mjällby

Matchen mot Mjällby hade HBK i en liten ask, men i andra halvlek bjöd hemmalaget in Mjällby i matchen ordentligt som slutade till slut 3-3!

Redan efter 15 sekunder skapade HBK och Johan Oremo sin första farliga chans och knappt hade den lilla skaran av publik hunnit börja frysa för när klockan tickar in på 5 minuter fick den notoriske målskytten utdelning efter ett väl avvägt inlägg av förre Mjällbyspelaren Jesper Westerberg.

HBK fortsatte att sätta press innan Mjällby fick lugn och ro, man kunde även jobba sig fast på offensiv planhalva men utan några farliga chanser skapade.

En bit in i första halvlek utökade Halmstad ledningen genom Rasmus Wiedesheim-Paul, återigen efter ett inlägg, denna gång fint styrd intill första stolpen.

Halvleken avslutades likt den startade, precis innan avblåsning skapade Wiedesheim-Paul ytterligare en målchans.

Första halvlek jobbade killarna i HBK tillsammans och Mjällby hade endast 1 skott på mål i och bakåt så det väldigt bra ut.

Andra halvlek:

Likt första halvlek dröjde det inte länge innan HBK fick utdelning genom den duktige Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde sitt andra mål för kvällen efter ett inspel snett inåt bakåt, där Wiedesheim-Paul står fri och lägger in bollen högt bakom Carl-Johan Eriksson.

Halmstad kontrollerade stora delar av andra halvlek innan inhoppande Jakob Bergström kontrar in reduceringsmålet efter bara någon minut på plan.

Någon minut senare springer sig Bubacarr Jobe fri men inte med samma lycka som Bergström tidigare men tar Mjällby över matchbilden, började kontrollera bollen och skapade en del chanser innan domaren blåste för straff som Òttar Magnùs Karlsson förvaltade.

I slutskedet av matchen dömdes ännu en straff till Mjällbys fördel – Återigen en is-kall straff av is-länningen som betydde 3-3.

Avslutning:

En tuff match mot tufft motstånd. Flera felpass skapade ett tungt tryck mot Mjällby som Halmstad utnyttjade.
Mjällby jobbade sig in i matchen och avslutade med en stark andra halvlek.

Andreas Johansson i Halmstad sa så här om matchen…

Vi är alldeles för stressade vi har inget för att stressa när vi leder och har kontroll, men vi börjar jobba mer en och en och värderar inte våra beslut.

Surt den här matchen skall vi bara vinna säger ”ante” och att det är ännu en omställning, som vi åkte på sist.
Det skall vi rätta till framöver, det är inte bra avslutar ”ante” innan han får gå in från kylan på Skedalaheds IP.

Tränaren Igor Krulj är inne på samma spår

-Jag är nöjd med första halvlek och inte med andra
Presspelet  funkar bra i första där vi sitter ihop som ett helt lag och vi jobbar tillsammans.
Det som saknades var att vi kunde ha haft lite mer tålamod, framför allt på offensiv planhalva, för att trötta ut dem ännu mer

– I andra halvlek blir vi ett långt lag & vi tappar lite momentum i matchen och vi tappar avståndet mellan lagdelarna och det gör att vi går in i press lite för mycket en och en och då blir vi straffade avslutar Igor.

Halmstadsport vill lyfta ett stort utropstecken för Rasmus Wiedesheim-Paul som var väldigt rörlig och hela tiden ett orosmoment för motståndarna, här har HBK ett guldkorn som kommer vara en viktig kugge mot den allsvenskan platsen

Nedan finner ni en bildkavalkad från matchen & även om domaren
höll en alldeles för dålig nivå så höll de två lagen ihop hand i hand!

HBK - Mjällby

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen