Fotboll

HBK klara för division 1 2023

Den otroligt heta derbymatchen mellan HBK och Halmia, blev den bästa dammatchen som Halmstadsport sett på otroligt länge…

I ett regnigt Halmstad och på en mjuk grön gräsmatta blev det en kamp i 90 minuter där ingen av lagen vek ner sig.
Båda lagen gör i våra ögon en fantastiskt match och Halmia har ett större bollinnehav och fler målchanser än HBK, men matcher vinns av att göra just mål.

Spänningen var på topp och publiken under sina paraply fick se två damlag som ville åt de viktiga poängen som stod på spel och vilken kamp det blev.

I den 23:e minuten avlossar Alicia Hansson ett inte ett helt otagbart skott, men konstgräsbiten i målområdet ställer till det ( hur man nu kan lägga en kvadrat av detta på en gräsplan) och jubel från Halmiatjejerna.

Halmia var hetare i första halvlek och hade kontroll på händelserna, där ett eller två lägen till kunde generat fler mål.
I den andra var det bud på fler mål där man kunde stängt matchen, tyvärr För Halmia vände HBK på steken.

Efter avslut från Hannah Sjödahl tvingades Cornelia Jarving i Halmiaburen lämna retur och där var Saga Holm och kunde enkelt kvittera i den 76:e minuten.
Saga Holm var ett av de taktiska förändringar tränaren Fredrik Andersson i HBK hade i sitt ess i rockärmen och vilken match Holm gjorde på sin nya plats.

Segermålet och säkrad division 1 plats kom när Nellie Granstam skickar iväg en perfekt frispark över Jarving i målet, bort mot den effektiva zonen bortre burgavel i den 87:e minuten.
För första gången vinner HBK mot Halmia i seriesammanhang och snacka om att göra det i rättan tid.

För Halmias del blir det kval och där kommer det bli tufft som det alltid är i kval, men tar man med sig gårdagens kamp i bagaget, så är det stor chans att vi får ha två lag i division 1 även 2023.

Fredrik Andersson

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen