Fotboll

HBK kvalar till högsta ligan!

Inför matchen gällde följande: förlust med som mest sju mål och HBK var klara seriesegrare i division 1, vilket innebär kval till högstaligan SFL. Efter en annorlunda match i Rosengårds Sporthall kan HBK se fram emot kval eftersom man lyckades vinna med 5-4.

Rosengård var favoriter inför säsongen efter att ha slagit några SFL-lag på försäsongen. HBK visste att man skulle kunna utmana i toppen, men serieseger kunde tränaren Per Lunnebjer knappt drömma om.

Så här skriver HBK på sin hemsida 

– Det har gått väldigt, väldigt bra under säsongen och vi visste att vi skulle vara med och kriga om det, men vi såg inte oss som seriesegrare, kommenterar han.

Det är en stolt tränare som kan se fram emot kvalspel. Hur kunde det gå så mycket bättre än förväntat?
– Vi har lyckats behålla stora delar av laget och kunnat jobba vidare på vårt grundspel. Inför säsongen fick vi in några spelare som har ökat konkurrensen på varje position. Alla behöver göra sitt jobb för att kunna få plats i starttruppen och det har sporrat.

Hur vill du beskriva ert spel?
– Disciplinerade i vårt försvarsspel och anfallet ska vi ha bra rörelse och tålamod. Det har varit nyckeln till seriesegern. Vi har gjort det väldigt bra framåt och visat tidigt att vi är det starkaste laget offensivt. Det stora bollinnehavet och vår rörelse har burit frukt.

Hur gott är det att vinna serien?
– Det var fantastiskt skönt. Att det skulle räcka hela vägen trodde vi inte riktigt. Att avsluta med en seger, och inte bara spela efter förutsättningarna, känns riktigt bra. Vi slog favoriterna inför säsongen i båda mötena och det bevisar att vi är det bästa laget. Det var inte bara stolpe in.

I dagens match vill Per gärna lyfta fram målvakten Daniel ”Slipsen” Lindell. Det blev en match där Rosengård låg på, men HBK kunde göra 1-0 tidigt. Rosengård körde ”jokerspel”, dvs plockade ut målvakten för att spela en ytterligare utespelare.
– Vi fick jobba i försvaret och deras mål var ju att chansa och försöka göra många mål. Det är svårt att få något eget etablerat spel en man mindre, utan det handlar snarare om att straffa dem med snabba omställningar. Det lyckades och vi hade 5-2 som de lyckades snygga till. Detta var kanske inte den roligaste matchen att spela eller titta på, men det är häftigt att se killarnas inställning.

Nu väntar en kvalmatch till SFL i ett dubbelmöte – hemma och borta. Ännu så länge vet inte Per vilka HBK möter.
– Det kan bli Malmö City, GAIS, Mellerud eller FC Diaspora, spekulerar Per som ännu inte har lagt fokus på kvalspelet.

Är det lag som HBK kan slå?
– Av tidigare erfarenhet så har vi hänge med bottenlagen i SFL och nu känns vi vassare. Chansen finns helt klart!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen