Fotboll

HBK stressade sönder Falkenbergs FF och vann i underkant med 2-0

Falkenberg var totalt utspelat i 90 minuter och skapade ett ordentligt avslut på 90 minuter – HBK dominerade fullständigt med sin aggressiva press…

I ett gråmulet och lite blåsigt väder tog HBK direkt tag i taktpinnen i första halvlek. HBK-spelarna följde Haglunds instruktioner från sidlinjen, ofta om hög press, på ett mycket bra sätt. Den höga pressen ledde att Falkenberg ofta blev av med bollen på egen planhalva.

HBK skapade lite halvchanser och några resultatlösa hörnor innan den höga pressen gav utdelning i den 28:e minuten. Rasmus Wiedesheim-Paul kom fint fram på vänsterkanten och slog ett bra inlägg som Mikael Boman stötte i mål.

Hemmalaget fortsatte på inslagen väg resten av halvleken utan att skapa några fler heta målchanser

– Vi sätter vårt försvarsspel från första stund i matchen och är väldigt aggressiva. Pressar dem högt och gör det såpass bra som ger oss greppet om matchen, som vi egentligen håller igenom hela matchen, säger Magnus Haglund.

I andra halvlek gav den höga pressen direkt två hörnor. På hörna nummer 2 hamnade bollen hos Samuel Kroon i andravågen. På något sätt tog han sig förbi ett par försvarare innan han laddade iväg skottet, som via en touch, gav 2-0 till HBK.

HBK-spelarna orkade fortsätta att störa Falkenbergs uppspel och detta ledde till ett antal bra målchanser i andra halvlek
Rasmus Wiedesheim-Paul (RWP) nickade utanför efter fint inlägg av Andreas Bengtsson,
RWP tog sig fram på egen hand där han avlossade ett volleyskott som HBK-bekantingen i bortalagets mål, Tim Erlandsson, med möda räddade,
Sadat Karim hade ett skott i stolpen,
samt ytterligare ett bra läge av Sadat Karim i boxen där avslutet tyvärr blev tamt.

– Vi skapar också många målchanser sett över 90 minuter, gör ett mål i varje halvlek, och kunde framförallt i andra halvlek gjort fler mål. Jag är nöjd med matchen, avslutar Magnus Haglund.

HBK vinner matchen rättvist och om två veckor möts lagen igen i Svenska Cupen, då i Falkenberg