/
Fotboll

HBK tog klivet till högstaligan

Det var nog i ärlighetens namn inte många som trodde på att HBK Futsal skulle klara kvalet till Svenska Futsalligan efter förra veckans förlust mot FC Diaspora med 6-3.

Svårt utgångsläge alltså, men publiken i Högskolehallen fick bevittna ett mindre mirakel. HBK vann med 8-2 och är därmed klara för SFL.
Så här skriver HBK på sin sida! 
Halmstad Futsalklubb startade sin verksamhet 2012 och gick ihop med Halmstads BK inför den nyss avslutade säsongen.
– Det är en väldigt häftig resa som vi har gjort. Seriositeten har ökat för varje år och vi har känt att vi kan ta nästa kliv. HBK:s uttalade ambitionen har varit att på sikt nå högstaligan, men att det skulle gå såhär fort trodde vi inte, berättar Per Lunnebjer, segerrusig tränare, efter matchen.
– Jag har faktiskt känt hela vägen att det är mjöligt. Det kan låta konstigt, men vi kände att matchbilden i Uddevalla hade kunnat bli annorlunda och inom laget såg vi att vi hade chansen. Erfarenhetsmässigt vet vi att det går fort i futsal och vi kände oss trygga i matchplanen.
Å andra sidan var fem spelare borta inför eftermiddagens drabbning av olika anledningar. Marc Brandin var sjuk och Raikan Jamal fick rött kort senast efter en frilägessituation, han var därmed avstängd.
– Det var ett bra rött kort att ta, så att säga, konstaterar Per Lunnebjer med lite perspektiv.
– Mål där och det hade blivit jobbigt idag.
Det stod 1–1 i paus i Högskolehallen, men en urladdning med sju HBK-mål under de sista tio minuterna i andra halvlek gjorde att slutsiffrorna summerades till 8-2 på kulramen. Skyttekungen Daniel Radovanovic gjorde fyra av HBK:s mål och Jakob Adolfsson tre.
– Det var förstakedjan som leverade alla mål denna gång. Så brukar det inte riktigt vara, men så var det idag. Att Jakob Adolfsson var tillbaka betydde en hel del visade det sig. Han var inte med uppe Uddevalla. Han är stark på att hålla i bollen och bra på att producera framåt, berättar Per Lunnebjer.
– Jävligt skönt. Det här bevisar att vi har lagmoral, håller ihop det och kan slå alla, sa den lycklige skarpskytten Jakob Adolfsson i HP-TV:s direktsändning.
Hur mycket spelade hemmaplan in?
– Jag har inte gått publiksiffran men garanterat publikrekord för oss. Det var ett härligt tryck i hallen, konstaterar Per Lunnebjer.
Vad måste ni förbättra för att lyckas i SFL?
– Självklart måste vi ta kliv. Nivån vi har nu räcker till att vi hänger med bottenlagen i SFL. Vi måste ta kliv på allting till nästa säsong och det ska vi göra. Det blir säkert någon förstärkning också. I SFL ska vi spela 26 matcher istället för 10 som det har varit i år och det blir andra typer av resor, längst bort är Strängnäs.
Hur firar ni avancemanget?
– Det fanns ingen plan för det, men vi firar med att åka hem till vår lagkapten ikväll. Vi träffas och firar tillsammans i lagom do, det är ju jobb och plugg för alla imorgon.
Hoppas ni bli firade på Örjans vall under någon Superettan-match? 
– Det hoppas jag, det vore på sin plats.
Hbk.se ställde direkt samma fråga till Susanne Nilsson, klubbchef i HBK, som låter hälsa att HBK Futsal garanterat kommer att bli firade på Örjans vall i samband med en match i Superettan.
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen