Fotboll

HBK´s damer blev till slut segrare i derbyt på Kärlekens IP

HBK vann Halmstadderbyt till slut med 3-0, men Centern stretade mot bra i 45 minuter och kunde lika gärna gjort någon balja i första halvlek på Kärlekens IP.

I första halvlek var det de IF Centern som visade mest vilja och skulle gjort ett eller två mål, i HBK målet fick Emma Orrdal freda sitt mål på bästa sätt.

Bortalaget fick inte riktigt till det och skapade sina vassaste målchanser efter kontringar, så när domaren blåste för halvtid var 0-0 ologiskt för båda lagen har så pass bra lägen att 1-1 eller 2-2 skulle varit mer passande.

Andra halvlek satte HBK full fart framåt 

Bortalaget började hitta rätt i sitt kombinationsspel och passningarna började sättas på ett bättre sätt än första medan Centern backade hem och till sist fick HBK bollen i nät bakom den duktige Matilda Ekman i Centerns mål.

Alexandra Hellekant spelar fram målsprutan Moa Karlsson efter 57 minuters spel och 0-1 kom upp på resultattavlan.
Fyra minuter senare var det dags igen för bortalaget när Linn Eskilsson serverar Zara Jönsson som sätter säkert 0-2 i mål.

Centern försökte tappert få fart i spelet igen, men orkade inte mot ett starkt HBK som till slut kunde sätta spiken i kistan i 69:e minuten när Alexandra Hellekant sätter 0-3 som blir slutresultatet.

Tränarna i respektive lag sa så här om matchen

Tränare Stefan Jönsson till vänster i bild

Första halvlek är dåligt bolltempo från vår sida, men vill berömma Centern som backar hem och inte bjuder på någonting.
De skapar målchanserna och har 1-2 stycken med bland annat en i ribban som kommer till efter våra egna misstag.

Jag var lite missnöjd med vårt bolltempo som brukar vara betydligt högre och i halvlek så pratade vi om att ha tålamod, för jag förstod att de inte skulle orka i längden.

Vi har flera skickliga framåt och fortsätter vi bara löpa och göra jobbet så kommer chanserna & de är få som orkar stå emot det säger tränaren Stefan Jönsson tränare i HBK.

Det är isvårt när dem inte bjuder upp utan backar hem & då är det inte lätt att göra något, men nu gäller det hålla i det här till sommaruppehållet, så skall vi nog kunna spetsa till det lite till avslutar Jönsson till Halmstadsport.

Tränaren i Centern Mats Altemyr analyserar matchen så här

Mats Altemyr Tränare i IF Centern

Jag är nöjd med första halvlek och vi gör det vi kommit överens om & vi har målchanserna som mycket väl kunde genererat i något mål.
Vi hade 12 och HBK 10 avslut i första så halvtidsresultatet känns logiskt .

Andra halvlek var vi beredda och försökte hålla första kvarten och det gjorde vi inte & får man ett mål i baken så kan det gå fort och det gjorde det också tyvärr.

Efter de två målen som kom i snabb följd så ”dog vi” och den entusiastiska ungdomen ebbade ut.
Vi är ett av de yngsta lagen i serien och det är ingen skam att förlora i dag mot ett lag med fler spelare med spetsegenskaper.

Sen tycker jag att 3-1 skulle spegla matchbilden mer, men detta är absolut inget att skämmas över säger inte en allt för nedstämd Centerntränare.

Nu väntar två matcher mot Kullaviken och Höllviken som vi gärna vill vinna för vi visar i dag att vi har ett bra spel med det här unga laget avslutar Tränaren i Centern till Halmstadsport.

Klicka på bilden nedan för att se mängder av fotbollsbilder från matchen

IF Centern - HBK Dam

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen