Fotboll

HBK´s damer förlorade på ett soligt Halmstad Arena

Trelleborgs FF  stod för motståndet och det var en tuff match som motståndarna rättvist vann med 2-1 efter 0-0 i paus…

Trelleborg som är HBK´s motståndare även i serien 2022 har som målsättning att vinna årets serie.

Med cirka 30 minuter spelade var hemmalaget de bättre laget, men Trelleborg skulle tugga sig in i matchen, men  0-0 i paus.

Trelleborg var det spelförande laget
och hade några bra lägen, det som Halmstadsport noterade var bortalagets bra tillslag som skapade ytor, men det var de fasta situationerna som målen skulle komma på.
Målen resulterade i efter en hörna och en frispark.

– Vi släpper nästan inte till några målchanser alls under matchen, de gör två mål på fasta situationer och det känns tryggt.
Hade vi släppt till en massa målchanser bakåt hade jag varit orolig men vårt försvarsspel känns tryggt med spelet framför oss nästan hela tiden, säger Fredrik Andersson till HBK.se

HBK 2022 känns piggare och rappare och vann många bollar genom bra press dessvärre slarvade man sedan i passningsspelet och fick åter jobba för att återerövra bollen.

HBKs mål kom efter en fast situation där Izabella Patel levererar en väldigt fin hörna som nytillskottet i HBK Emma Skantz nickar in och just Emma kommer bli en viktig kugge för HBK 2022.

Hela laget gjorde en bra defensiv insats där alla jobbar väldigt hårt tillsammans och Charlotte Delin visade också att hon är en riktigt bra målvakt och kändes trygg som sista utpost.
– Vi jobbar vidare med att etablera spel och komma till målchanser genom längre anfall men vi vill samtidigt kunna slå ut motståndare i omställningar avslutar Fredrik Andersson till HBK.se.

Klicka på bilden för fler…

HBK - Trelleborg

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen