Fotboll

HBK´s damer har inte haft flytet som de förtjänat – Storseger i sista matchen!

När de sista poängen skulle fördelas i årets div.1 så visade HBK´s Moa Karlsson storform  och stänkte in fem mål där man till sist vinner med 7-2 mot Onsala BK …

-Jag tycker det visar att vi är ett starkt, stabilt lag. Vi har inte riktigt fått utdelning på vårt fina spel men har tagit väldigt stora steg under säsongen, menar Fredrik Andersson.

Laget har visat att de hävdar sig väl i div. 1 och har spelat jämna matcher mot topplagen i serien. Ledarteamet har arbetat hårt med att få till en enhet som fungerar bra tillsammans och därmed inte är så beroende av enskilda spelare. Dock finns det en som sticker ut, inte minst i denna match, då Moa Karlsson svarade för fem mål.

I matchens 6:e minut gör just Moa Karlsson första målet efter ett fint anfall. Onsala kvitterar ganska omgående på en omställning i 9:e minuten. Nellie Andersson vänder i anfallet efter bort en back och avslutar, otagbart för målvakten och HBK tar åter ledningen i 10:e matchminuten. Moa gör sedan 3 – 1 i 26 minuten och Emma Nielsen gör HBKs fjärde mål innan paus.

I andra halvlek gör Moa Karlsson tre snabba mål inom loppet av fem minuter och matchen är definitivt avgjord. Onsala får till en reducering i den 69:e minuten och skall ha en stor eloge för att de aldrig gav upp utan kämpade fram tills den utmärkte domaren, Damir Pezer, blåste av matchen.

– Vi kontrollerar matchen från start och spelar en fotboll precis som vi har tränat. En fotboll i högt bolltempo där vi byter kant för att dra i sär motståndarna. Vi har också ett större tålamod i våra anfall än i flera matcher.

Detta ser bra ut för framtiden och nu väntar en DM-final mot samma motstånd på torsdag. Lagbygget för nästa år har börjat och nu startar ett hårt arbete utanför plan.

– Vi har flera spelare som själva hört av sig men vi kommer även kontakta några i närområdet men också spelare som kommer lite längre ifrån, säger Fredrik.

Text: HBK.se

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen