/
Fotboll

HBK´s P16 vann på hemmaplan

Efter de två inledande matcherna i P16-slutspelet som slutade med förluster tog P16 tre poäng i den tredje på fredagskvällen mot Mjällby AIF…


HBK började matchen bra och hade ett bra uppbyggnadsspel och bra försvarsspel. Tyvärr ledde inte HBK:s bollinnehav till några direkta heta chanser men det gjorde inte Mjällbys heller.
En mållös första halvlek med mycket kamp och en del fint spel.
– Vi snackade i paus om att komma in i motståndarnas straffområde mycket oftare. Det är bra att vara trygg med bollen men det måste leda till något, säger huvudtränare Morgan Ljungkvist.
P16 lyssnade på sin tränare under andra halvlek och antalet målchanser ökade. Mjällby tog också och höjde sig i sitt anfallsspel men när läge uppstod täckte antingen HBK-försvaret fint eller Noa Pastuhovic i mål.

Sista tio-femton minuterna blev händelserika. HBK hade ett avslut som målvakten tappade men hann upp och stöta bollen i stolpen och ut. Sen kunde HBK ta ledningen när Altin Mazreku spelade fram Edmond Berisha i den 83:e minuten.

Det blev spännande. HBK gav bort boll väldigt onödigt och fyra sekunder senare pekade domaren på straffpunkten. Noa Pastuhovic gjorde en väldigt fin straffräddning och HBK kunde reda ut matchen.

– Vi är nöjda med kampen. Det har vi lärt oss av de två senaste matcherna. Dessutom nöjda med försvarsspelet och vårt uppbyggnadsspel. Glädje i ögonen hos killarna njuter man av, avslutar Morgan Ljungkvist.

*Text från HBK.se

Klicka på bilden för fler..
HBK P16 - Mjällby AIF

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen