Fotboll

Inför HBK – MFF!

Imorgon (lördag 16/3) spelar bollklubben sin första cup semifinal på 21 år! Motståndet står storfavoriterna Malmö FF för. Här är några punkter att hålla koll på.

Matchen spelas på Örjans Vall

Att komma till Örjans Vall och möta Halmstad är en tuff uppgift för vilket lag som helst. Hemma på ”Örjan” är HBK allt som oftast ett stabilt lag som är svårslaget. Detta visades inte minst under fjolårssäsongen där klubben lyckades besegra AIK, Djurgården och Häcken samt hålla Hammarby till ett kryss och endast förlora mot Malmö efter ett 0-1 mål i den 6:e tilläggsminuten. Även stödet från alla blåsvarta supportrar kan bli avgörande för HBK. Malmö måste ses som favoriter inför den här semifinalen men om Halmstad kan utnyttja det svårspelade underlaget och kraften från supportrarna så kan vad som helst hända.

Malmös bredd

Malmö FF har den absolut starkaste truppen i hela Sverige. Detta leder till att det finns många spelare med hög kvalitet som kan slängas in för att förändra matchbilden. Ett tydligt exempel på detta är att Malmö har möjlighet att rotera mellan fjolårets skytteligasegrare Isaac Kiese Thelin och prestigevärvningen Erik Botheim på anfallsplatsen. Men man har även möjlighet att spela med två olika målvakter i from av Johan Dahlin och Ricardo Friedrich som båda håller en absolut Allsvensk toppklass. Om matchen inte avgörs inom 90 minuter kan bredden i Malmös trupp bli helt avgörande i en förlängning.

Kontringar

I en match där MFF förväntas kontrollera bollinnehavet så kanske HBK måste förlita sig på snabba omställningar för att skapa chanser. Men detta är någonting som det absolut finns möjlighet till, snabbheten som Naeem Mohammed, Birnir Snaer Ingason och Phil Ofosu-Ayeh har kan komma att bli otroligt viktigt i en match mot ett otroligt starkt Malmö FF. Alla tre av de tidigarenämnda har redan gjort mål under försäsongen / cupspelet så någon av de kanske kan slå till igen.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen