Fotboll

Laholm FK till DM-kvart efter seger mot Astrio

Laholms FK är klart för kvartsfinal i DM. Detta sedan division 2-laget BK Astrio besegrats med 2-1 hemma på Glänninge Park. En fin skalp då söndrumsgänget kom med ett starkt lag. ”Astrio ville vinna den här matchen men vi gjorde det bra och är i bra form”, säger Joseph Wahlund…

LFK-tränaren vilade några av sina starkaste kort och lät istället spelare som inte fått lika mycket speltid i serien få starta. Max Johnsson i mål, Viggo Dahl som mittback och Simon Palmkvist på mittfältet stod samtliga för starka insatser och konkurrensen hårdnade ytterligare.

Slutet blev högdramatiskt. LFK hade vänt underläge 1-0 till 2-1 efter timmen spelad. I slutminuterna dribblade Edmond Tasimder av gästernas målvakt och skulle rulla in bollen i öppet mål till 3-1 men han kom ur vinkel och missade.

Istället kunde Astrio slå om. En bortaspelare blev upphakad utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken dundrades i ribban och slog ner på rätt sida (för LFK) mållinjen bakom duktige Max Johnsson. Strax efter blåste domaren av och LFK slapp en nervig förlängning.

I första halvlek var det en väntad matchbild. Astrio är bollskickliga och kvicka i vändningarna. De gulsvarta hade mest boll men LFK:arna jobbade hårt och lyckades oftast hålla Astrio borta från det egna målet. Philip Comnell fick gästernas bästa möjlighet men Viggo Dahl fläkte sig och räddade på mållinjen.

– Vi kom lite sick-sack I backlinjen i första halvlek. Någon tog djup och inte den andra och då blev det lite ytor för Astrio bakom. Men oftast hade de bollen framför vårt mittfält och det får de gärna ha. De fick inte överbelasta på kanterna som de gärna vill. Det löste vi bra, säger Wahlund.

LFK var inte ofarligt framåt. Nils Hedström fick ett bra läge sedan han roffat åt sig bollen men träffade inte mål med avslutet. Även Edmond Tasimder fick ett bra läge från höger men avslutade rakt på bortakeepern.

– Sedan är det solklar straff när ”Eddie” är igenom och blir nedriven. Det är nästan lite löjligt. Tar domaren frispark istället för straff där så ska det vara rött kort eftersom att han är igenom.

– Första halvlek är ganska jämn. De har lite mer boll och vi får inte till så jättelånga anfall. Men jag var ganska nöjd i paus. Vi försökte spela oss förbi när vi hade etablerat spel.

I paus gick Lirak Cakolli ut tillförmån för Herman Johansson. Även Besnik Callaku lämnade plan och Olle Johansson kom in.

Besnik Callakus LFK besegrade Astrio med 2-1 i åttondelsfinalen i DM. Foto: Johan W Jönsson


Förre LFK:aren
 Philip Comnell gjorde 1-0 till Astrio i minut 52. LFK fick inte fatt på bollen och en djupledsboll friställde Comnell som satte dit kulan.

Gästerna kunde mycket väl gjort även tvåan men Max Johnsson räddade ett friläge och strax efter kunde LFK kvittera när Filip Dahlström hittade in till Olle Johansson som pangade in 1-1.

Teo Svensson gjorde en mycket bra match på LFK:s mittfält. Innan han gjorde 2-1 hade han på egen hand ordnat en stor möjlighet då han gick igenom och avslutade strax utanför mål.

I minut 62 fick Teo utdelning då han på nytt vandrade igenom Astrios försvar och placerade in bollen vid målvaktens högra stolpe från straffområdeslinjen.

Lucas Ragnarsson, Hamodi Wasmy och Adam Johansson kom in i LFK och hemmalaget lyckades hålla Astrio från de riktigt klara kvitteringsmöjligheterna innan den rafflande avslutningen.

– Vi har en hel del lägen att avgöra när de flyttar fram och försöker nå en utjämning. Det blev mycket ytor för våra snabba spelare, säger Wahlund.

Efter domarens slutsignal var det stor glädje i LFK-lägret. Sedan DM-förlusten mot Astrio för två år sedan så har LFK två segrar och ett kryss mot söndrumsgänget.

– Det känns givetvis bra att vi visar att vi än en gång är med och konkurrerar med Astrio och att vi slår ett lag som ligger högre upp, kommer med sin starkaste trupp och ville vinna matchen.

Teo Svensson stack ut i ett bra LFK där samtliga spelare stod för gedigna insatser. Med seriematcher inkluderat var detta LFK:s fjärde raka match utan förlust (tre segrar och ett kryss).

– Teo var lysande! Han gör en riktigt bra match och var inblandad i mycket. Med tanke på att han kommer från sexan och hans unga ålder så är det en imponerande insats, berömmer Wahlund.

LFK är enda lag från kommunen kvar i DM på herrsidan. BK Walldia förlorade sin åttondel mot division 4-laget Lilla Träslöv med 7-2 (4-0). Besim Fetahi och Besart Mazreku gjorde BKW:s mål.

Till kvartsfinal har även bland annat Varbergs GIF FK, Tvååkers IF och Falkenbergs FF kvalificerat sig. Drömmen om Europa lever för LFK.

I samarbete med Laholms Tidning artikeln och bild Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen