Fotboll

Laholm vann mot HBK

Derbyn duggar tätt i damernas division ett och när Laholm gästade Halmstad och Halmstad Arena var man på ett otroligt effektivt målhumör…

Årets snabbaste mål i division ett utspelades sig i dag på Halmstad Arena, där hemmalaget skickade upp bollen efter avspark och Laholm skickade tillbaka bollen och sen skott och mål genom Ida Axeldal.

Ingen fattade vad som hände och inte blev det bättre när Linnea Nilsson sätter tvåan efter en ny bjudning och uppförsbacken blev tyngre för HBK.
Åberg hade gjort läxan och stängde ytorna, så HBK kom inte upp alls i den nivån man kan.

I andra gör tränaren Andersson lite förändringar och den ger utdelning direkt när Emma Johansson sätter sitt distansskott i mål och här är HBK på väg in i matchen ordentligt.
Tyvärr så drar nyförvärvet Lovisa Brogren en Laholmsspelare lite för tydligt och ett gult kort och straff som påföljd.

Isabelle Axeldal gör inget misstag och sätter 3-1 och här någonstans försvann energin för hemmalaget.

Den otroligt duktiga Maja Ljungberg avslutar med att nicka in 4-1 och ridå ner för Anderssons tjejer som verkligen är inne i en negativ trend.

Tränaren Peter Åberg var stolt som en tupp och de åkte till Halmstad för att ta tre poäng och knapra in på lagen ovanför.

-Väldigt skön seger och får en väldigt bra start och som vi sa före matchen var vi här för att vinna och gör det, det känns helt underbart.
Vi kommer inte upp i någon vidare teknisk kvalité i dag, men är jäkligt effektiva säger Åberg.

Sen är vi bättre i dag i båda straffområdena och stänger ytor och får jaga boll, men vi gör det också väldigt bra och det har sett ut så i stort sett hela året.
Idag tar jag med mig tre poäng avslutar Peter Åberg 

Fredrik ”fidde” Andersson var besviken 
– Vi får en otrolig mardrömsstart, det är helt otroligt att vi har avspark och dem gör mål efter trettio sekunder.
Där vi börjar oerhört tveksamt och är det inledningsvis, sen kommer vi in i det och spelar rätt hyffsat.

Sen kommer tvåan där vi är för snälla och det är vi i de båda straffområdena – alldeles för snälla säger tränaren Andersson.
Vi bjuder på för mycket bakåt och är inte beslutsamma framåt och slutar vi bjuda på saker och ting, så har vi tillräckligt med chanser för att vinna denna match avslutar tränaren.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen