Fotboll

Laholms damer körde över BK Astrio i DM

Kvällens DM match på Glänninge park spelades i hållande regn, men jäkligt vindstilla där den tappra publikskaran fick se hemmalaget köra över BK Astrio…

Några månader tillbaka när solen och vädret höll upp var dem seriekonkurrenter, Laholm tog klivet upp i ettan och rustar för tufft motstånd medans BK Astrio är kvar i tvåan.

Kvällens DM match var aldrig spännande för Laholm var totalt överlägsna i allt, där unga Astrio fick till största del försvara sig på egen planhalva.

Efter 35 minuter stod det 6-2 på resultattavlan till hemmalaget och när pausen var på intågande utökade man till 7-2.

I andra halvlek visade Bk Astrio upp en kämpa anda och skapade några fina lägen, men inte mer…
Hemmalaget hade koll och utökade målskörden i andra med 2 mål.

Matchen slutar 9-2 

Från LFK håll var man nöjd med segern och målen men man saknade mer av triangelspel.
LFK lägret utvecklar matchen..

-Vi var fysiskt starka och har koll på matchen, dock följer vi inte riktigt vår spelplan och det vi säger innan matchen.
Vi gör en klart godkänd match, men kommer inte upp i samma nivå som tidigare matcher – det är en helt klart en godkänd insats.

Maja Ljungberg gör hela 5 mål och kan bli väldigt nyttig för LFK i division 1, övriga mål gjordes av Ida Axeldal med två mål och varsitt på Julia Olsson och Sophia Capaldi.

Bk Astrios mål gjordes av hyperfarliga Lovisa Brogren, som dessvärre klev av i andra, men här har ni Halmstads nästa landslagsspelare på tjejsidan – frågan är hur länge man får behålla den unga talangen som endast är  född 05.

Lägg därtill Wilma Leidhammar så har ni division 2 vassaste målgörare.
Wilma som inte blev uttagen till kommande landslagssamling enligt förbundets hemsida och frågan är om den unga truppen är rätt miljö för anfallstalangen att behålla sin landslagsplats inför kommande hemma EM.

BK Astrio har ett väldigt ungt lag och frågan är hur man skall få till defensiven, för i kvällens match var den inte på topp även om man möter ett bra lag – Här har Iztok något att jobba på för sätter man defensiven så är man hyperfarliga framåt – då kan 2020 bli väldigt roligt för BK Astrio.

Klicka på bilden för fler … LFK - BK Astrio DM Dam

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen