Fotboll

LFK missade i kvalet till Svenska Cupen

Laholms FK gjorde en till stora delar bra match mot IFK Hässleholm men det är fortfarande för trubbigt framåt och det blev förlust med 2-1 efter underläge med 1-0 i paus.
– Vi gör en av säsongens bättre matcher hittills men det saknas lite kvalitet i de avgörande lägena, kommenterar LFK:s tränare Jonas Axeldal kort efter slutsignalen.

LFK missade i kvalet till Svenska Cupen

Gjenis Zeqiri reducerar till 1-2 som också blev slutresultatet i kvalmatchen till Svenska Cupen mot IFK Hässleholm.

Medan Hässleholm är trea i den södra tvåan krigar LFK i botten av den västra. Att det var toppen mot botten syntes dock inte i kvalmatchen.
Gentemot den senaste seriematchen fick Petter Andersson, Adam Johansson, Ludvig Larsson och Gjenis Zeqiri chansen från start.
Trots en stabil start av LFK så gjorde gästerna 1-0 redan i den åttonde minuten då LFK tappade boll på mittplan och åkte på en omställning.

– Vi är felvända och hinner inte komma rätt. Sedan är det ett bra avslut. Petter är på den men lyckas ändå inte ta bollen, säger Axeldal.

Det var mycket spel mellan straffområdena men LFK, som har haft problem med passningsspelet, hade längre perioder med bollinnehav än tidigare.
Och nog borde man haft åtminstone 1-1 med sig in till paus. Jonathan Wadensten tryckte in bollen bakom bortakeepern men målet blev mycket tveksamt bortdömt för offside.

– Jag tycker att det är mål. Deras spelare gör en aktiv rörelse för att flytta bollen och då ska offsidesituationen upphävas. Jonte blir felaktigt avvinkad.

Även andra halvlek var till stora delar godkänd av LFK, även om man som åskådare kanske önskat att hemmalaget släppt lite mer på handbromsen framåt.
Jonathan Wadensten jobbar alltid hårt och var nära att stöta ett inspel från Nils Hedström i nät. Överlag hade LFK ett bra kantspel men det resulterade inte i så mycket chanser.

– Vi är mer bolltrygga i den här matchen än vad vi varit tidigare. Sedan behöver vi fortfarande jobba på att bli mindre hafsiga vårt spel, säger Axeldal.

Hässleholm hade ett bra läge där Petter Andersson i LFK-kassen kom ut tidigt och gjorde sig stor. De rullade även en boll tätt utanför efter en bjudning av hemmalaget.
Axeldal satte in Adam Vernersson och Henrik Johansson efter 70 minuters spel. I den 85:e minuten kom de riktigt offensiva bytena.

Oskar Vernersson och Hamodi Wasmy ersatte Lirak Cakolli och Besnik Callaku. Det var Vernersson den yngres första match sedan förra sommaren.
Bara minuten senare gjorde Hässleholm olyckligt 2-0 sedan LFK:s inhoppare Henrik Johansson ”brytpassat” fram bollen till en helt ren gäst som rullade kulan i nät.

I övrigt fick bytena önskad effekt då LFK reducerade till 1-2 i minut 87 då Gjenis Zeqiri satte dit bollen efter en tilltrasslad situation framför bortakeepern.
Laholm satsade allting framåt i slutminuterna men fick inte hål fler gånger trots hörna, inspel, avslut i täck och en straffsituation (misstänkt hands).

– Vi gör en av våra bättre matcher rent spelmässigt men vi saknar det där lilla sista i den avgörande passningen och i löpningarna i boxen, säger Axeldal.

Hade du önskat att ni skapat fler tydliga chanser?

– Ja, men det hänger ihop med att vi saknar kvalitet i den avgörande passningen. Vi kommer runt många gånger men tyvärr är inläggen på tok för dåliga.

Skulle du gjort de avslutande offensiva bytena tidigare?

– Det är möjligt. Men vi pratar om att vara med i matchen i den 90:e minuten och det är en balansgång. Vi blir lite svagare defensivt när vi går ner på en trebackslinje.

LFK-tränaren lyfte fram målskytten Gjeniz Zeqiri i en stabil laginsats. Nu blir det Hässleholm som får chans till en riktig kanonmatch mot bra motstånd i den avslutande kvalmatchen.

– Serien är prio. Men det är klart att vi gärna gått vidare och fått en intressant match, och det hade vi mycket väl kunnat få göra, avslutar Jonas Axeldal.

I samarbete med Laholms tidning och skrivet av Johan W Jönsson

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen