Fotboll

LFK till sommarvila i serieledning

Segersången ekade över Laholm efter derbyt och toppmötet. ”Vi har en telefon, som går till Paulison!” och så vidare. Laholms FK får gå på sommarledighet som tabelletta i division 3 efter en solklar 3-0-seger mot IS Halmia. ”Helt underbart!”, utbrister tränare Joseph Wahlund efter matchen…

Han kunde med rätta vara mycket tillfreds med sitt manskap. LFK är i fin form och det är nästan synd att laget går på semester nu när alla spelare är bra.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen från start. Halmia stod inte att känna igen. Laget spelade inte alls den fotboll man blivit van att se dem spela under de senaste åren.
Gästerna försvarade sig mest för att sedan ställa om på snabbe och skicklige målskytten Oskar Rantala Törnfeldt. Det var LFK som spelade och hela tiden försökte hitta vägar framåt.

Matchens store lille lirare var 16-årige Olle Johansson på LFK:s mitt. Spelförståelsen på den ynglingen går inte av för hackor. Han tycks ständigt veta var bollen ska hamna.
LFK rullade upp ett väldigt fint anfall längs högerkanten och Olles avslut i stolpen var värt ett bättre öde. Nära 1-0 för hemmalaget.

Hasanen Nazar fick nästa LFK-chans men fick inte träff på bollen i öppet läge efter ett inspel. Mot paus började LFK:s spel att hacka och Halmia fick mer att säga till om.
– Det är svårt att spela anfallsspel i 90 minuter under en match och att sätta grejer till 100 procent hela tiden. Det kommer alltid någon liten svacka, säger Wahlund.

Halmia kunde också mycket väl tagit ledningen när man bröt ett uppspel och spelade bollen på djupet till Rantala Törnfeldt. Max Johnsson kom dock ut och gjorde en blixtrande räddning.
LFK borde haft med sig ett mål i paus. Lucas Ragnarsson tog i för kung och fosterland efter en hörna och bollen for högt över Halmias mål. Med bredsidan hade LFK:s kapten gjort mål där.

– Jag tycker att det är vi som försöker spela. Det är lite förvånande att Halmia bara försöker sätta långa bollar på Rantala, säger Wahlund och fortsätter:
– I paus sa vi att målen kommer komma bara vi fortsätter att ta löpningarna och att hota bakom deras backlinje och sätta in bollarna.
Så blev det också. LFK tog ledningen när Herman Johansson klev fram i banan och lyrade in bollen. Lucas Ragnarsson gick på kulan och målvakten släppte den förbi sig.

– Lucas säger att han inte är på den. Jag vet inte om bollen går mellan benen på målvakten, annars borde han nästan styrt ut den, säger LFK-tränaren.
En förvånad LFK-kapten fick öppet mål och kunde lägga bollen i nät till 1-0 i minut 55. Sedan han konstaterat att det inte var offside kom det stora målvrålet och på det hockeypuckhögen.

Lucas Ragnarsson har precis gjort 1-0 och jagas av Edmond Tasimder och Adam Vernersson. Foto: Johan W Jönsson

Det målet blev mycket viktigt

Halmia var tvungna att öppna upp sig mer bakåt och LFK kunde gå ifrån ytterligare i målprotokollet med inhoppare i avgörande roller.
Halmia smet dock emellan med ett friläge. Men LFK:s duktiga högerback Adam Johansson är snabb och hann upp störde tillräckligt för att avslutet skulle gå utanför.

– Bra gjort av Adam i det läget. Sätter man 40 bollar bakom vår backlinje som de gjorde och vi bara släpper till två chanser är det bra gjort av vårt försvar.

Halmias uppförsbacke blev brant när Flamur Hashani åkte på sin anda varning och fick rött kort efter 70 minuters spel.
LFK satte in Simon Palmkvist och Hamodi Wasmy i spel. De två yttrarna kom in med energi och pigga ben. Hamodi spelade Simon som hittade in till en ren Edmond Tasmider som gjorde 2-0.

I minut 83 satte Hamodi Wasmy spiken i kistan till 3-0. Framspelningen stod åter Simon Palmkvist för. Hamodi drog sin gubbe och sköt bollen i nät.
– Det var lite 0-0-vibbar i första. Det är små tillfälligheter och detaljer som gör att vi får 1-0. Sett till hela matchen vinner vi välförtjänt då vi är det bättre laget.

Ni går till sommarvila som serieledare. Du måste vara helnöjd?

– Det är klart att jag är! Hade någon sagt det innan säsongen hade man tagit det alla dagar i veckan. Nu går vi på tre veckors välförtjänt ledighet och sedan kör vi på i höst.

LFK:s mittbacksduo Stefan Radovanovic och Herman Johansson prisades som matchens lirare. Hela LFK var dock bra.
– Jättebra! Ingen gjorde något mindre bra. Precis detta har vi jobbat för och tränat på. Det sätter sig efter tre år tydligen, skrattar Joseph.

– De centrala spelarna märks mycket. Olle (Johansson) är otroligt bra! Jättebra inhopp av Simon. Det är bara att ta med sig allt detta in i uppehållet.
Under sommaren tappar LFK sin guldklimp Olle Johansson.

Halmstads BK har av förklarliga skäl lagt beslag på den 16-årige innermittfältaren som börjar gymnasiet på Sannarp till hösten.

I samarbete med Laholms tidning

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen