Fotboll

Norrköping vände och vann på Örjans Vall

En fin sommarkväll på Örjans Vall när HBK tog emot IFK Norrköping. HBK fick 1-0 bortdömt för offside men tog ändå ledningen någon minut senare. Ett par ödesdigra minuter halvtimmen in i första halvlek gjorde att ”Peking” vände matchen. I andra halvlek utökade dessutom bortalaget till 1-3.

HBK öppnade matchen väl och var spelsugna. Ett fartfyllt anfall i den 14:e minuten och i stort sett alla på Örjans Vall trodde det var 1-0 efter Viktor Granaths fina nick. Det blåste dock av för en, möjligen, tveksam offside.

Men två minuter senare blev det mål och det godkändes. Även det var på nick men det var Amir Al-Ammari som kom smygandes i bortre delen av straffområdet på Phil Ofuso-Ayehs inlägg. Bra nick och hemmaledning.
HBK kontrollerade matchen och hade flertalet fina inspel i straffområdet som tyvärr inte var precisa noga.
Istället några, till slut matchavgörande sekvenser. HBK fick inte bort bollen efter ett inkast och Vito Hammarhøj-Mistrati skruvade fint upp bollen i bortre krysset (matchminut 29). Tre minuter senare nickade först Arnor Traustasson i stolpen. Första returen avslutade Isak Andri Sigurgeirsson men Marko Johansson räddade och på retur nummer två kunde Christoffer Nyman göra 1-2.

I den 36:e minuten hade HBK halvlekens bästa kvitteringschans men Naeem Mohammeds skott gick precis utanför stolpen.
HBK spelade rätt mycket på offensiv planhalva under andra halvlek men avsluten var inte tillräckligt bra. Viktor Granath nickade både utanför och över under halvleken, Jonathan Svedbergs avslut blev för löst och avsluten var inte tillräckligt för att överlista Oscar Jansson i IFK-målet.
Istället gjorde bortalaget 1-3 i minut 78. Vito Hammarhøj-Mistrati lyckades komma loss en bit ner på egen planhalva och kunde rättvänd uppfatta att Marko Johansson var långt ut. Vitos skott från 50 meter var bra nog för att hitta målmaskorna.

Text: HBK.se
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen