/
Fotboll

Nytt hattrick av Sofia Voldby säkrade andra raka segern och fortsatt tätkänning

IS Halmias damer har satt sig i ett bra läge inför vårseriens sista match på tisdag, nämligen returmötet med Ulricehamn på bortaplan…

Halmia summerar från segermatchen i helgen.

Vinst där så går man till uppehåll som serieledare.

Matchen spelades i stekande sol på Halmstad Arena IP’s konstgräs, och det dröjde inte länge innan hemmalaget tog ledningen.

Glödheta Sofia Voldby förvaltade Sandra Holms passning och gjorde 1-0 redan i den 4e minuten.
Tio minuter senare var det dags igen, Elin Hansson är inblandad i förarbetet när Sofia trycker in sitt och Halmias andra mål för dagen.

Där och då kändes Halmia farliga varje gång man kom till anfall och deras passningsspel imponerade med en härlig blandning av kontrollerat kortpassningsspel och dom lite rakare bollarna som skar igenom Ulricehamns lagdelar.
Halmia skapade mängder av målchanser i första halvlek, men det dröjde fram till halvtimmen spelad innan 3-0 kom, även denna gång genom Sofia som därmed gjorde sitt andra raka hattrick.

I andra halvlek tar värmen ut sin rätt och även om det görs ett flertal byten så blir det aldrig riktigt organiserat pga många trötta ben och huvud. Spelet böljade fram och tillbaka men segern var aldrig hotad.

Målen
4′ 1-0 Sofia Voldby (Sandra Holm)
14′ 2-0 Sofia Voldby (Elin Hansson)
30′ 3-0 Sofia Voldby (Moa Jönsson)

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen