Fotboll

Phil Ofosu-Ayeh frälste HBK på 100-årsdagen

Örjans Vall firar 100 år, då passade högerbacken Phil Ofosu-Ayeh att skicka in bollen i matchens sista spark i den 101: minuten…

I en tillknäppt match med få målchanser så var det HBK som fick sista chansen i matchen och visade återigen att man är starka sista 10 minuterna.

Tio minuters tillägg blev det efter att supportrar från de båda lagen inte kunde förstå att man hejar på sitt lag och inte skall bråka när man är på match.
Domaren fick bryta matchen och några av HBK spelarnas barn valde att åka hem efter den obekväma situationen.

Att det skall få hända i svensk fotboll är katastrof och hoppas att de inblandade får kännbara straff.

Nog om det och matchen var tillknäppt så löste Phil Ofosu-Ayeh upp knuten med att få hela Örjans Vall att lyfta denna ljuva lördagskväll.

Alexander Johansson som äntligen fick starta och tackade med en elegant chip över Landskrona keepern, (med fel skor) och han visade återigen att hysteriska målformen håller i sig.
Landskrona skulle kvittera i den 63:e minuten genom Inhopparen Erik Pärsson som behärskat och helt omarkerad kunde göra 1-1.

I det skedet stod 1-1 som ett tilltänkt resultat för några heta målchanser var det inte utan mer kamp på den fina mattan på Örjans Vall.

Då klev han då in och ordnade till en riktig fest – Phil som jobbar kopiöst mycket tog till vara på en undanrensning, som Landskronaspelaren väljer att nicka bort i knähöjd och bollen dimper ner perfekt för högerbacken som inte gör någon besviken utan skickar bollen i mål och festen kan börja..

Perfekt avslut för Örjans Vall och ett perfekt sätt att avluta en lördagskväll.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen