Fotboll

Populära Laxacupen står för dörren

För 41:a gången arrangeras den populära cupen med lag från Sveriges alla hörn, men också lag från Litauen…

Efter två års ofrivillig paus planeras combacken där Cup-generalen Stefan Mildaeus tillika ungdomsansvarig har bråda dagar att få till det sista innan 28 juli när lagen anländer för att invadera Halmstad och fotbollsplanerna på Halmstad Arena.

Hur går förberedelserna

Nej, det går väl bra alltså – Vi kommer ju in i den sista eller sista veckorna nu och det sista skall sitta med något lag till och betalningar/ administrativa saker skall vara i ordning.
Så ska vi ju så smått få in alla lag, organisera upp det här med både spelprogram och alla boenden och de delarna som brinner mest just nu för att få till.

Hur många lag anländer till Halmstad

Nu är det ungefär 160 lag, så vi ligger väl lite lägre än sist och samtidigt är det ju ett åter uppstarts år efter allt som har varit med pandemin, så att det känns väl ändå rätt så bra.
Lagen kommer från Blekinge, Skåne, Östergötland sen har vi även lag egentligen hela vägen upp till Stockholm som kommer till oss och förmodligen också kommer det eller de i alla fall bokat.

Tre Litauiska lag ett flicklag och 2 pojklag från närheten av Vilnius vill komma hit, så det är väldigt roligt säger Stefan.

Cupen är väldigt populär – Varför

Det är väl lite så som vi marknadsför oss också kombinationen sommarstad och ungdomsturnering, kombon är att hela familjen kan komma komma hit och vara här en weekend och ta del av både Halmstad och en fotbollsturnering för ungdomar.

Det är ju väldigt många lag som kommer hit med ungefär 3 timmars restid och då tror jag att man man ser det som ett bra avstånd och köra till en turnering.
Sen är vi en cup där det är nära till mycket.

Vi har ju 20 planer bara på Halmstad arena och 90 % av alla våra matcher går ju där hela tiden och stöttar upp med Kärleken och Skedalahed.

Att kunna gå från en plan till en annan och kunna se sina syskon, andra lag från sin egen klubb är väldigt positivt och unikt från föräldrar och spelare – utan att behöva ta bilen är en nyckelfaktor.
Vi vill växa och det tror jag att vi kommer göra, samtidigt vill vi inte bli en cup som är för utspridd heller

 Hur många är ni som jobbar med cupen
 Jag är den som är turneringsansvarig och sen har jag egentligen kanske bara hjälp av ideellt folk och om man säger ta alla föräldrar till att börja med dem som ställer upp i genomförandet och sen så är vi en projekt grupp som jobbar med det lite mer.

Det är ju ingen stor organisation idag så det blir en hel del tid man lägger med att marknadsföra och få allt på plats och få in anmälningarna som öppnas upp i september.

Vad ser du mest fram emot 

Först och främst att den blir av äntligen igen, det är inte bara vår cup utan det är kul att att ungdomar får spela cup igen.
Flera av de som spelar som kommer spela den här turneringen har ju inte spelat, har inte varit iväg på en övernattningscup överhuvudtaget till exempel.

Det finns ju många lag som kommer hit och det är första gången de gör det det, så det kommer bli häftigt att se allas glädje i att få spela turnering igen.
Fotbollsfest som det är, där hela vår förening också kommer ihop och att göra någonting som som stärker föreningen med föräldrar, ledare som hjälps åt avslutar Cup-generalen till Halmstadsport.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen