Fotboll

Provspelare på rad i LFK:s damlag

Ett tiotal spelare testar med Laholms FK inför omstarten i nya division 2. Det är spelare från Halmstad i huvudsak. Fem kommer från Halmstads BK. ”Vi har en bra dialog både med HBK och Halmia. Jag har suttit ner med dem och pratat”, säger LFK:s sportchef Peter Åberg…

LFK har släppt Meja Staffansson och målvakten Isabel Sandström till HBK. I gengäld kan LFK få spelare från Halmstad. Flera från det blåa laget tränar med Laholm.

Det handlar bland annat om Ida von Schedvin som bor i Mellbystrand och med LFK som moderklubb samt Alva Arvidsson som tillhör HBK men som bor i Trönninge.

– Det är unga, träningsflitiga och ambitiösa spelare. Vi behöver bredda truppen och öka konkurrensen, säger Åberg.

Det viktigaste är dock att de befintliga spelarna stannar kvar. Julia Olsson och Ida Axeldal tränar med HBK samt Halmia och Maja Ljungberg med Eskilsminne och Helsingborgs IF.

– Prio ett är att vi får behålla truppen och kan bygga vidare utifrån den. Vi har en stabil grupp som håller en hög nivå men vi behöver bli fler.

Enligt Åberg så är några av de som varit med och tränat ett antal pas nära en övergång. Men ingenting är helt klart i skrivande stund.

Nathalie Klarin från HGH testar med Laholms FK. Foto: Johan W Jönsson

Nya målvakter står högt upp på LFK:s önskelista. Olivia Strandahl från IF Centern testar. Hon är yngre syster till Lina Strandahl som vaktade LFK:s mål förra säsongen.

– En målvakt från Astrio var också inbjuden men hon har beslutat sig för att stanna kvar. Jag är i kontakt med andra spelare som också är intresserade.

En av de som provtränar med LFK är Nathalie Klarin, mittfältare från HGH. De åkte också ner i division 2 men klubben har beslutat sig för att börja om i division 4 med damlaget.

– Än så länge är det bara LFK som jag testar med. Det är absolut ett alternativ för mig. Det verkar vara ett gött gäng, säger Nathalie innan hon springer ut till de andra.

– De som testar med oss nu är tjejer som spelat division 1-fotboll det här året. Så det är duktiga spelare som kommer göra det bra i division 2, säger Åberg.

Sedan tidigare är det även klart att Agnes Ebbesson går tillbaka till sin moderklubb Västra Karup IF. De båda lagen möts i nya division 2 kommande säsong.

Mikael Alm har tagit över som ny huvudtränare för damerna. Peter Åberg har nu ”bara” det övergripande ansvaret.

– Det känns inte jobbigt att jag har lämnat över. Damlaget är i goda händer och behövde något nytt. Jag har nog med arbetsuppgifter ändå. Det är bara skönt!, säger sportchefen.

Fakta:

De testar med LFK:s damer

Oliwia Strandahl målvakt, IF Centern

Vilma Lundh mittback, Halmstads BK

Alva Arvidsson ytter, Halmstads BK

Emma Johansson ytter, Halmstads BK

Ida von Schedvin forward, Halmstads BK

Ella Hedström vänsterfotad ytter, klubblös

Nathalie Klarin mittfältare, HGH

Amanda Martinsson innermittfältare, HGH

Minna Lagström ytterback, IS Halmia

I samarbete med Laholms Tidning och skrivet av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen