Fotboll

Segerdans när Halmias damer körde över Staffanstorp

Damerna i Halmia fick hjälp med att spräcka nollan, sen blev det hela 7-0 till röd/vita…

Staffanstorp har inlett seriespelet med tre raka förluster, och dagens resultat bekräftar varför SvFF valt att göra om seriesystemet inför 2023. Det skiljer på tok för mycket mellan topp respektive bottenlagen i division 1.

Första halvlek
Gästerna hade garanterat förväntat sig en tuff bortamatch, och inte blev det lättare när laget redan i den femte minuten passar in bollen i eget mål. Halmia fick såklart en tacksam start i och med målet, men idag behövde man ingen hjälp, det dröjde nämligen inte länge innan Evelina Brag rann igenom till vänster och iskallt rullade in 2-0 jämte bortalagets målvakt. Och trots att Halmia tappar lite efter inledande kvarten så är det aldrig någon fara på taket, Staffanstorp kommer lite högre upp men skapar inte mer än någon hörna och skott utifrån. När sedan Moa Jönsson rinner igenom på pass från Elin Hansson så noterar vi 3-0 och den berömda spiken i kistan. Bara minuterna senare håller sig Azra Tokovic framme och fastställer halvlekens resultat till 4-0.

Andra halvlek
Staffanstorp inleder halvleken med några hörnor innan dom båda målvakterna Cornelia Jarving och Emilia Persson får briljera med varsin räddning. Dryga kvarten in i halvleken är det ombytta roller från 3-0 målet, denna gång är det Moa Jönsson som serverar Elin Hansson och 5-0 är ett faktum. Bara minuterna senare är det dags igen, denna gång är det Alva Johansson som slår en underbar passning i djupet till Elin Hansson som ensam med målvakten rullar in 6-0. Avslutande 7-0 kommer i matchens sista minuter när inbytta Meja Håkansson tar sig runt på högerkanten och elegant spelar in till en annan inbytt spelare, Tilda Boquist som trycker in slutresultatet.

Sammanfattning
En kassaskåpssäker vinst som kunde ha blivit ännu större. Även om gästerna inte hade många målchanser så är det ändå en styrka att hålla nollan när laget blir ganska framlutat som idag. Många spelare var bra men Alva Johansson förtjänar att lyftas fram en dag som denna. Alva är kanske mest känd som poängspelare med utgångspotision som ytter eller offensiv mittfältare, idag inledde hon som offensiv mitt men slutade som vänsterback efter att ett tag även spelat högerback. Allt löste hon dessutom galant! Nu håller vi bara tummarna för att skadan på Celine Gysenius är av den mildare varianten.

Huvudtränare Leif Jönsson reflekterar:
– Vi gör en stabil insats mot en nykomling som kommer att få det tufft i år, i perioder gör VI det väldigt bra idag. Vi gjorde sju mål och höll nollan, vi är klart nöjda men det finns saker för förbättring. 7 av 9 poäng på årets tre första seriematcher är godkänt, nu njuter VI ett tag innan ny bra träningsvecka. Dagens minus var skadan på vår mittback Celine, VI hoppas på det bästa och vet mer på måndag.

Klicka på bilden för fler … 

Halmia - Staffanstorp

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen